
Čokoladna keks torta
Slatki zalogaj uvek je opcija za predah od dnevnih obaveza.
05-06-2017
|13:54
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 5 dcl. mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 250 g. maslaca ili margarina
- 4 žumanca
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašika kakao
- 500g petit keksa
- 3,5 dcl. skuvane domaće kafe
- šlag krem od čokolade
Priprema: U 5 dcl mleka istopiti čokoladu i skuvati sa pudingom umućenim sa šećerom i malo mleka. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kakao i mešati na pari desetak minuta. Ostaviti da se ohladi, pa sjediniti sa umućenim maslacem. Spojiti oba fila i mešati mikserom velikom brzinom da se dobije glatka i homogena smesa. Ostaviti petnaestak minuta u frižider pre filovanja. Keks umakati u hladnu kafu, ređati 5x4, filovati tako 4 reda keksa i tri reda fila. Gore staviti umućen šlag krem od čokolade.