Cezar salata

Napravite Cezar salatu, koja će je odličan izbor za letnji obrok.

28-07-2017

|

14:20

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

 - 100 g dimljene slanine
 - 200 g belog pilećeg mesa
 - 30 g parmezana
 - 3 čena belog luka
 - 2 parčeta tost hleba
 - veća glavica zelene salate
 - 2 čeri paradajza
 - sok od 1 limuna
 - pavlaka
 - majonez
 - maslinovo ulje
 - biber
 - so

Priprema: Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.