Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Babe - Ko me ter'o

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Babe - Ko me ter'o
    2. Vlado Georgiev - Lagala si me
    3. Djavoli - Suncan dan
    4. Riblja čorba - Kad hodaš
    5. Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 23. april - 1 - Dodir noći
    2. 23. april - 2 - Dodir noći
    3. 23. april - 3 - Dodir noći
    4. Jurica Pađen - Utorak - Mojih 50
    5. 22. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Recept za starinski slatki kupus Recept za starinski slatki kupus

    Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...

    Najukusnije lovačke šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada

    Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.

    Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu

    U Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.

  • Preporučujemo
    Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete

    Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.

    Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta

    Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.68 109.45 110.21
  • Povezani članci
  • Česnica po receptu naših baka

    Napravite česnicu po tradicionalnom receptu.




    06-01-2017 | 14:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-krsmanovic

     

    Sastojci:

    - 1kg brašna
    - komad masti
    - so voda
    - orasi
    - šećer
    - suvo grožđe
    - novčić
    - zrno žita
    - glog
    - čen belog luka
    - kezgro oraha
    - med

    Priprema: Stavi se u posudu kilogram brašna, doda se komad masti, posoli se i mlakom vodom zamesi testo srednje tvrdoće, da nije ni suviše mekano a ni suviše tvrdo. Testo se dobro izmesi, podeli u tri kugle i opet dugo mesi, dok ne počnu po testu izbijati mehurići. Testo se onda pokrije i ostavi da malo odstoji. Jednu odmerenu kuglu testa razvući u koru preko stola, zatim je poprskati mašću i ostaviti još malo da postoji. Onda se testo presavije prema veličini tepsije i stavi u nju. Neko česnicu posipa tucanim ili mlevenim orasima, šećerom i suvim grožđem. Zatim staviti drugu razvučenu koru poprskanu mašću i opet postupak kao sa prvom korom sa filom. Između druge i treće kore stavi se novčić, po zrno žita, glog, čen belog luka, jezgro oraha. Svaki od ovih priloga ima svoje simbolično značenje, naime, beli luk čuva od uroka, glog donosi zdravlje, žito predstavlja rod i plodnost, orah imućstvo, a novčić, naravno novac u kući. Pečena česnica premaže se medom, iznese na sto pa se, po starinskom običaju ne seče nožem, već se lomi rukom. Ako novčić nađe neko od ukućana, predaje ga domaćinu kuće, koji ga uzima i čuva u okviru od ikone.

    Hristos se rodi!

  • Pročitajte i...
    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

    Piletina Piletina u soja sosu

    Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

    Junetina Aromatična, marinirana junetina

    Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

    tortilja Tortilja sa piletinom i rukolom

    Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: