Burito

Ukoliko ste za jedan kaloričan ručak, meksički burito je odlična opcija.

19-06-2017

|

14:12

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 350gr mlevenog telećeg ili junećeg mesa
- 100gr luka
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 300gr žute i crvene paprike
- 100gr crvenog pasulja
- 100gr šećerca
- 2 kašike ulja
- 3 kašičice pikant vegete
- 1 pakovanje od 8 tortilja


Priprema: Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu vegete i dinstajte dolivajući vodu (15-20minuta). Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu Vegetu i malo peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni, pazite da se ne prepeku. potrebno je da ostanu mekane. na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadeva, zarolajte i poslužite.