Brza čokoladna torta

Lako se priprema, a zadovoljiće ukus pravih ljubitelja čokolade.

10-09-2019

|

14:42

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 250 g mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 50 ml mleka
- 200 g krem sira
- 200 g čokoladnog krema
- 700 ml slatke pavlake
- 250 g mlečne čokolade
- 100 gr lešnika
- čokoladne mrvice


Priprema: Umesiti mleveni keks sa margarinomi nekoliko kapi soka od svežeg limuna, a kada se dobije homogena smesa utisnuti je u kalup. Čvrsto umutiti slatku pavlaku. Umutiti krem sir i sjediniti slatku pavlaku sa krem sirom. Dobijenu smesu podeliti na pola. U jednu polovinu dodati čoko krem. Premazati koru prvo belim filom, zatim čokoladnim. Za glazuru otopiti 250 gr čokolade sa 200 ml slatke pavlake. Mešati dok se ne prohladi i dobijenu tortu preliti ovom smesom. Ispeći lešnike, iseći ih na manje delove i posuti po glazuri sa čokoladnim mrvicama. Ostaviti sve da se ohladi u frižideru.