Boršč
Napravite tradicionalno rusko jelo.
24-11-2015
|14:15
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 1 veći luk
- 1/2 kg junećeg mesa iseckanog na kockice
- soli i bibera po ukusu
- 1/4 kg izrendanog kupusa
- 1/4 kg izrendanih cvekli
- 1/4 kg izrendanih šargarepa
- 2 lista lovora
- 6 štapova celera
- 1/4 kg iseckanog krompira ili skuvanog pasulja
- 3 litra vode
- 4 kasike krem freša ili kisele pavlake
Priprema: Ispržiti luk i meso na ulju dok ne promeni boju. Dodati kupus i njega dobro ispržiti, jer se kuva duže od ostalog povrća. Dodati sve ostale sastojke, preliti vodom i kuvati oko 1 sat. Izvaditi štapove celera i baciti ih. Servirati sa malo krem freša ili milerama i sa hrskavim hlebom. U mojoj porodici je ovo kompletan obrok.