
Belgijski vafl
Napravite belgijski vafl i počastite se omiljenim prelivom od čokolade, karamele ili šumskog voća....
27-11-2015
|14:26
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- paketić suvog kvasca
- 1/3 šolje toplog mleka
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 2 šolje brašna
- 3 jaja
- po želji istopljena čokolada
- voće po izboru
- sladoled
Priprema: Umešati kvasac, kašičicu šećera i toplo mleko (nikako ključalo) i ostaviti 15 minuta, da naraste kvasac. Dodati brašno i so i polako sve mešati kutlačom. Dodati jaja, jedno po jedno, puter, ulje i vanilu i sve sjediniti. Ostaviti testo pokriveno na toploj sobnoj temperaturi, dok se ne udvostruči u veličini (oko 1 sat). Tek tada umesiti šećer. Kašikom odvajati testo za presu (veličina zavisi od veličine prese za vafle) i peći dok ne porumeni. Šećer će se karamelizovati i daće specijalni dodatni ukus. U zatvorenoj posudi mogu da stoje i po nedelju dana i odlični su kad se malo podgreju u rerni ili tosteru. Na kraju vafle prelijte istopljenom čokoladom, komadićima npr. šumskog voća i kuglom sladoleda.