Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Novi Fosili - Za dobra stara vremena

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Novi Fosili - Za dobra stara vremena
  2. Oliver Mandić - Pitaju me pitaju
  3. Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
  4. Crvena jabuka - Ostani
  5. Idoli - Devojko mala
 • Beograd Uzivo
 • Virtualni sajam
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Čipi - Petak - Mojih 50
  2. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
  3. 17. oktobar - 2 - Dodir noći
  4. 17. oktobar - 3 - Dodir noći
  5. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

  Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

  Kesten kuglice Kesten kuglice

  Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

 • Kids Fest
 • Pozoriste na Terazijama
 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.79 117.61 118.44
  CHF 106.32 107.07 107.82
  USD 104.99 105.73 106.47
 • Povezani članci
 • Zadužbina Milana Mladenovića: Godišnja nagrada za talentovane muzičare

  Danas, 12. aprila na konferenciji za medije predstavljen je početak rada Zadužbine Milana Mladenovića, ujedno najavljeno je da će Zadužbina dodeljivati regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora, i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.
  12-04-2019 | 18:06 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Članovi Upravnog odbora su Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović-Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović, koji su objasnili da je Zadužbina osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović. Zadužbina je osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

  - Ideja o Zadužbini potekla je od Milanove majke, koja je u svom zaveštanju ostavila nalog da se deo imovine, koji je predstavljao njeno nasleđe, nameni za humanitarne i kulturne svrhe i to na način što će se osnovati Zadužbina koja će nositi Milanovo ime, čuvati uspomenu na njegov lik i rad i generalno podsticati umetničko stvaralaštvo u regionu - saopštio je Nenad Milovanović.

  U tom duhu Zadužbina Milana Malednovića dodeljivaće godišnju nagradu koja nosi Milanovo ime za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 evra, a dodeljivaće se svakog 21. septembera na dan Milanovog rođenja.


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  - Ima još jedna svrha postojanja ove Zadužbine, a to je da se nagrade neće dodeljivati pošto-poto, dok ne budu ispunjeni kriterijumi koje su Milan i njegova grupa zadali svojim postojanjem. Inače je ideja i kupovina instrumenata klincima koji imaju dar a nemaju mogućnosti da taj dar prezentuju svima. Mi smo se ove skupili da ukazemo na jednu pravu priču o Milanu, kao muzičaru i vizionaru, jer je u javnosti spremljena neka slika o "EKV"-u koja uopšte ne dogovara njihovoj istini. Oni su prevashodno bili muzičari, i to ljudi moraju da znaju. Sve te knjige, serije koje su izlazile predstavile su naše drugare u nekom svetlu koje nije primarno, već sekundarno, sugerisao je Zoran Kostić Cane.

  Milanova Nagrada je regionalna i pravo da konkurišu za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Predloge dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Rok za prijave je otvoren od 15. aprila pa do 30. juna preko sajta Zadužbine Milana Mladenovića, na adresi https://www.milanmladenovic.com.

  Članovi prvog žirija za dodelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  - Velika mi je čast što sam pozvan da budem u žiriju. Milanov rad, "Šarlo akrobate" i "Ekatatine Velike" izuzetno poštujem i zahvaljujući toj muzici sam se i ja izmenio u svom stvaranju. Ono što je bitnije od svega jeste da se ova ideja manifestivala, da čuva i poštuje jedno veliko ime naše moderne muzičke scene, istovremeno pomaže nekome ko tek treba da dođe. Nekim mladim, kreativnim muzičarima koji, u ovom grotlu užasa i nepoštovanja nekih osnovnih postulata kulture i muzike, teškom mukom počnu da se bave muzikom, a kamoli da u tome istraju - sugerisao je Vasil Hadžimanov.

 • Pročitajte i...
  parni-valjak-naxi Kako zvuči Parni valjak kada je za klavijaturama legendarna Margita Magi Stefanović?

  Kultna ličnost jugoslovenskog rokenrola klavijaturistkinja Ekatarine Velike Margita Magi Stefanović (1959-2002) gostovala je Parnom valjku na albumu Pokreni se!, a to iskustvo frontmen Aki Rahimovski i gitarista Husein Hasanefendić-Hus i danas složno opisuju kao - fantastično!-

   Artan Lili dobitnici nagrade Milan Mladenović Artan Lili dobitnici nagrade Milan Mladenović

  Nagrada Zadužbine Milana Mladenovića za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti dodeljena je prvi put ove godine, a otišla je u ruke benda "Artan Lili".

  zvezde-bajaga GODUM: Nagrade Bajagi, Nevernim bebama, Bati Kovaču…

  Sinoć u Ateljeu 212 održala se godišnja dodela nagrada GODUM Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, reprezentativnog udruženja u kulturi, koje postoji već 66 godina.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: