Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Sergej Ćetković - 1000 razloga

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - 1000 razloga
    2. Bajaga - Jos te volim
    3. Valentino - Ne daj mi da govorim u snu
    4. Željko Joksimović - Zaboravljaš
    5. Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jurica Pađen - Sreda - Mojih 50
    2. 23. april - 1 - Dodir noći
    3. 23. april - 2 - Dodir noći
    4. 23. april - 3 - Dodir noći
    5. Jurica Pađen - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Recept za starinski slatki kupus Recept za starinski slatki kupus

    Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...

    Najukusnije lovačke šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada

    Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.

    Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu

    U Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.

  • Preporučujemo
    Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova

    Otkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.

    Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete

    Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 118.77 119.60 120.44
    USD 108.61 109.38 110.14
  • Povezani članci
  • Za sladokusce: Princes krofne sa čokoladom

    Ukoliko volite regularne princes krofne, ove ćete obožavati.




    18-10-2016 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-bhofack22



    Sastojci:

     - 1 dl ulja
     - 2 dl vode
     - 150 gr brašna
     - 2 kašike kakao praha
     - 4-5 jaja (4 po receptu)
     - 1 kašika prah šećera
     - 1 kašičica praška za pecivo
     - 1/2 l mleka
     - 5 žumanaca
     - 100 gr šećera
     - 5 kesica vanilinog šećera
     - 3 u vrh pune kašike gustina ili brašna
     - 80 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 2-3 kašike nutele ili linolade
     - 125 gr putera
     - 2 dl slatke pavlake
     - 1 šlag
     - 2 dl slatke pavlake
     - 100 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 3 kašike ulja
     - seckani pečeni lešnik

    Priprema: Za testo prokuvati ulje, vodu i kakao da proključa pa dodati brašno, šećer, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se testo ohladi dodati jedno po jedno jaje i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo treba da bude glatko i sjajno ali još uvek toliko čvrsto da se ne razliva već da drži oblik.
    Na podmazanom i brašnom posutom limu za klače ili papiru za pečenje istisnuti špricem za tulumbe krofnice. Peći u rerni koja je unapred zagrejana na 220 C da fino porumene odozgo. U toku pečenja nikako ne otvarati rernu. Za fil umutiti žumanaca, šećer, vanilu, brašno i malo mlijeka pa skuvati sa ostatkom toplog mlijeka. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi. Ostaviti da se prohladi pa dodati puter, nutelu ili linoladu i umućeni šlag od pavlake. Čokoladu za preliv istopiti i pomiješati sa uljem pa ostaviti da se ohladi. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti pa pomiješati sa umućenim šlagom. Krofne prerezati pa poklopac svake krofne umakati u čokoladnu glazuru i složiti na poslužavnik obložen providnom folijom, posuti sjeckanim lješnicima i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne. Krofne filovati filom pa šlagom i poklopiti.

  • Pročitajte i...
    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Čokolada Recept za domaće proteinske čokoladice

    Proteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...

    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

    Kolač Torta od lešnika i čokolade

    Da li postoji lepša kombinacija ukusa od lešnika i čokolade?

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: