Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Boris Novković - Ko sam bez tebe

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Novković - Ko sam bez tebe
    2. Valentino - Samo sklopi okice
    3. Lukijan Ivanovic - Izmedju Redova
    4. Bajaga - Tišina
    5. Frajle I Jasna Zlokic - Skitnica
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sara Milutinović - Sreda - Mojih 50
    2. 10. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 10. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 10. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Sara Milutinović - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pizza rolat Pizza rolat

    Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.71 117.53 118.35
    CHF 106.60 107.35 108.11
    USD 104.76 105.49 106.23
  • Povezani članci
  • Za sladokusce: Princes krofne sa čokoladom

    Ukoliko volite regularne princes krofne, ove ćete obožavati.




    18-10-2016 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-bhofack22



    Sastojci:

     - 1 dl ulja
     - 2 dl vode
     - 150 gr brašna
     - 2 kašike kakao praha
     - 4-5 jaja (4 po receptu)
     - 1 kašika prah šećera
     - 1 kašičica praška za pecivo
     - 1/2 l mleka
     - 5 žumanaca
     - 100 gr šećera
     - 5 kesica vanilinog šećera
     - 3 u vrh pune kašike gustina ili brašna
     - 80 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 2-3 kašike nutele ili linolade
     - 125 gr putera
     - 2 dl slatke pavlake
     - 1 šlag
     - 2 dl slatke pavlake
     - 100 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 3 kašike ulja
     - seckani pečeni lešnik

    Priprema: Za testo prokuvati ulje, vodu i kakao da proključa pa dodati brašno, šećer, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se testo ohladi dodati jedno po jedno jaje i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo treba da bude glatko i sjajno ali još uvek toliko čvrsto da se ne razliva već da drži oblik.
    Na podmazanom i brašnom posutom limu za klače ili papiru za pečenje istisnuti špricem za tulumbe krofnice. Peći u rerni koja je unapred zagrejana na 220 C da fino porumene odozgo. U toku pečenja nikako ne otvarati rernu. Za fil umutiti žumanaca, šećer, vanilu, brašno i malo mlijeka pa skuvati sa ostatkom toplog mlijeka. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi. Ostaviti da se prohladi pa dodati puter, nutelu ili linoladu i umućeni šlag od pavlake. Čokoladu za preliv istopiti i pomiješati sa uljem pa ostaviti da se ohladi. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti pa pomiješati sa umućenim šlagom. Krofne prerezati pa poklopac svake krofne umakati u čokoladnu glazuru i složiti na poslužavnik obložen providnom folijom, posuti sjeckanim lješnicima i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne. Krofne filovati filom pa šlagom i poklopiti.

  • Pročitajte i...
    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Sutlijaš sa karamel prelivom Sutlijaš sa karamel prelivom

    Brzi desert koji se lako priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: