Vesna Dedić u Mojih 50

Od ponedeljka, 3. septembra gošća emisije "Mojih 50" biće popularna novinarka, voditeljka i spisateljica Vesna Dedić.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 31.08.2012. - 14:20:00

Vesna Dedić u Mojih 50

Vesna Dedić rođena je 25. decembra 1967. godine.

1986. godine iz Podgorice dolazi u Beograd, gde je diplomirala na Filološkom fakultetu, na katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti.

Danas poznata novinarka, TV lice i spisateljica je u medijski vrtlog uvučena još kao 14-godišnja devojčica, kada ju je podgorički novinar Buda Kralj među 150 - oro dece u odmaralištu odabrao da uradi prilog za emisiju "Suncokrili".

Ljubav ka pisanoj reči, Vesna je ponela u Beograd gde je uspešno završila studije na Filološkom fakultetu, dok je uporedo radila kao novinar dopisnik za Podgoricu, nakon čega je prešla na TV Studio B, a ubrzo je usledio i poziv iz Duge i najzad angažman na TV RTS gde je ostala i danas.

Na RTS-u je najpre radila  u Jutarnjem programu, ali ono što je svakako najviše obeležilo njen novinarsko-voditeljski rad jeste emisija "Balkanskom ulicom" čiji je autor.
"Balkanskom ulicom" je sadržajna i romantična televizijska priča o uspešnim provincijalcima koju su svoju sreću potražili, a talenat pokazali i unovčili u Beogradu.

Koautor je programa Radionica za medije Officina, koji je osnovala u saradnji sa koleginicom i prijateljicom Sanjom Marinković.

Tokom karijere objavila je objavljivala intervjue sa poznatim ličnostima u najtiražnijim domaćim magazinima, pisala scenarija za koncerte i različite manifestacije.

Pored novinarstva, Vesna se uspešno bavi i pisanjem. Do sada je objavila knjigu proznih tekstova "Muškarci devedesetih – jesi li slobodan večeras", roman "Kao leto", a poslednjih godina čitalačku publiku obradovala je bestselerima "Zauvek u srcu", "Sunce meni, sunce tebi" i "Ti si meni sve".

U emisiji "Mojih 50" Vesna će ispričati čija se kaseta pakovala u torbe uz namirnice kada je bila studentkinja, koja pesma joj se "dogodila", a takođe će talentovanim muzičarima i tekstopiscima postaviti zadatak, a to će nekome, možda, promeniti život na bolje.

Emisija "Mojih 50" na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova, reprizu emisije možete slušati nedeljom od 15 do 20 časova.

Pogledajte koje pesme je Vesna Dedić odabrala u emisiji "Mojih 50".

Vesna Dedić u Mojih 50
Kontaktiraj nas