Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Sara Jo - Zauvek

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sara Jo - Zauvek
    2. Zana - Jabuke i vino
    3. Aleksandra Kovač - Poljubi Me
    4. Neverne Bebe - Dvoje
    5. Azra - Marina
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Anja Alač - Sreda - Mojih 50
    2. 2. - jun - 1 - Dodir noći
    3. 2. - jun - 2 - Dodir noći
    4. 2. - jun - 3 - Dodir noći
    5. Anja Alač - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 108.39 109.15 109.91
    USD 104.21 104.94 105.68
  • Povezani članci
  • Uskršnji popcakes

    Ne samo da divno izgledaju, već su i neodoljivo ukusni!




    27-04-2016 | 13:57 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/badmanproduction

     

    Sastojci:

    - 2 komada jaja
    - 10 kašika brašna
    - 4 kašike vode
    - 4 kašike ulja
    - 7 kašika šećera
    - 1 kašika kakaa
    - 1 vanilin šećer
    - 1 prašak za pecivo
    - 3 kašike Nutelle
    - 1 kašika mleka
    - 100gr čokolade za kuvanje
    - 80 gr margarina
    - šarene mrvice ili nešto drugo za ukrašavanje
    - štapići za ražnjiće
    - stiropor

    Priprema: Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u pleh i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni. Kad se biskvit ohladi izmrvite ga prstima, dodajte Nutellu i mleko i izmiksajte dok se sastojci ne sjedine. Od dobijene smese napravite željene oblike (jaja, zeke) i poslažite na papir za pečenje, kako se ne bi lepile. Da bi pripremili glazuru, margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja za sjaj. Štapiće za roštilj umočite u glazuru, zabodite u oblike koje ste napravili i stavite u frižider na 15 minuta. Glazura ovde ima ulogu lepka između kuglice i štapića. Kada su se kuglice stegle, umočite jednu po jednu u glazuru i okrećite štapić nad posudom sa glazurom kako bi se višak čokolade ocedio. Forme koje ste napravili uvaljajte u šarene mrvice ili dekorišite po svojoj volji.

  • Pročitajte i...
    Kuglice od smokava i kajsija Kuglice od smokava i kajsija

    Ukoliko želite da napravite pauzu od čokolade, kuglice od smokava i kajsija su izvrstan izbor za vas.

    Lava kolač Lava kolač

    Ukusan kolač koji će obožavati istinski ljubitelji čokolade.

    Oblande Oblande

    Ukusan kolač koji se lako i brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: