Uredna kuhinja za mir u kući

Kuhinja je mesto u kojem pripremamo hranu i jedemo u prisustvu drugih ukućana. Prema tehnici za uređenje doma, Feng Shui-ju predstavlja veoma važno mesto u domu jer kao što hranom unosimo potrebne namirnice koje oslobađaju energiju u organizmu, tako se iz kuhinje crpi energija čitavog doma.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 05.09.2012. - 13:10:00

Uredna kuhinja za mir u kući

Kako biste uredili svoj porodični život, spremanje najpre započnite od kuhinje, jer ona prema ovoj drevnoj tehnici ukućanima donosi prosperitet i blagostanje.

Evo par detalja na koja bi trebalo obratiti pažnju prilikom njenog uređenja:

Mesto pozicioniranja šporeta - Prema pravilima Feng Shui-ja prilikom obavljanja bilo kojih aktivnosti nikada leđa ne smeju biti okrenuta od vrata. Pravilo važi i za kuhinju, pa je tako poželjno da šporet bude pozicioniran tako da onaj koji kuva ima direktan pogled na vrata. Ukoliko je geometrija stambenog prostora takva da onemogućava takvu poziciju šporeta, sličan efekat možete postići postavljanjem ogledala iznad njega.

Uredna kuhinja za mir u kući

Bojom do željenog raspoloženja - Kako bi se postigao energetski sklad, poželjno je zidove obojiti u svetle nijanse, najviše bele, svetloplave, svetlo ljubičaste i svetlozelene. Zidovi jarkih boja se ne preporučuju u ovoj prostoriji.

Trougao za sklad - Poziciju šporeta, frižidera i sudopere usklafite tako da čine formu trougla. Naime, princip sklada Feng Shui-ja bazira se na uspostavljanju sklada 5 elemenata: zemlje, metala, drveta, vatre i vode. Stoga je potrebno svakog predstavnika određenog elementa odvojiti i dati mu posebno mesto u prostoru. Kako ne bi bilo zabune šporet i mikrotalasnu predstavljaju vatru, frižider i zamrživač, sudopera vodu, pribor i sudovi mogu predtavljajti metal, a nameštaj drvo ukoliko je od njega sačinjen.

Kontaktiraj nas