-
Poslednjih 5 pesama
- Osvajači - S' kim cekas dan
- Jakarta - Pozovi Me
- Marija Šerifović - U nedelju
- Kemal i Danijela - Ovako ne mogu dalje
- Denis & Denis - Čuvaj se
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoČokoladne kuglice sa borovnicama
Sočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
ZdravljeNapitak koji podstiče izbacivanje vode i olakšava proces mršavljenja
Napici koji podržavaju mršavljenje i pomažu u izbacivanju viška vode često se baziraju na sastojcima koji su diuretički (podstiču izbacivanje tečnosti) i koji podržavaju metabolizam.
Najbolja hrana za zdravlje i razvoj dečijeg mozgaHrana koju deci dajemo bi trebalo da budete nutritivno bogata i kvalitetna kako bi se njihov mozak i organizam pravilno razvijao.
-
PutovanjaDeset stvari koje će vam olakšati putovanje automobilom
Putovanje automobilom može da bude uzbudljivo iskustvo, ali i izazovno, posebno ako niste dobro pripremljeni.
Ako vam je gostoprimstvo najvažnije, ove godine birajte sledeće destinacijeLjudi koje vole da putuju imaju različite prioritete. Dok neki prioritet daju prirodnim lepotama, drugi se zaljubljuju u arhitekturu. Ima i onih kojima je gastronomska ponuda najvažnija, a svakako se izdvajaju turisti kojima je na vrhu liste prioriteta ljubaznost lokalnih stanovnika.
-
PreporučujemoSedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižider
Danas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
Trikovi za prolećno sređivanje kuće: Na ove stvari posebno obratite pažnjuProleće je savršeno vreme za temeljno čišćenje i osvežavanje vašeg doma. Ovo je zapravo vreme kada se većina upušta u generalno sređivanje kuće, a kako biste sve završili brže i imali najbolje rezultate neophodno je da obratite pažnju na neke savete i primenite određene trikove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.98 120.83 121.67 USD 109.50 110.27 111.04
-
Ukusan kraj avgusta uz Fiš fest
Od 31. avgusta do 3. septembra, na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojše, održaće se deseti jubilarni Fiš fest. Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina uživaće u brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu, a ulaz je besplatan za sve posetioce.
22-08-2017 | 12:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Denira777
Tokom četiri festivalska dana, očekuje se oko 100 000 posetilaca. Najveće interesovanje, tradicionalno, očekuje se kada varjače urste naveći majstori pripremanja riblje čorbe. Tamičenja će se održavati svaki dan, u zavisnosti od kategorija.
Zainteresovani sugrađani, mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama, ali i slušaju predavanja najvećih majstora i profesora sa prostora bivše jugoslavije. Na štanodovima koji se nalaze na platou, biće održana prezentacija starih zanata,proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Za najmlađe sugrađane biće organizovan veoma zabavan i interaktivan program u delu ,,Sport klub i Fiš fest dečji kutak''. Tu će mališani moći da se upoznaju sa raznim sportovimakojimamogu da se bave ali i da uživaju u dečjim radionicama i predstavi klovnova i maskota.
Sva četiri festivalska dana biće organizovana promocija proizvođača vina, sira, maslinovog ulja, meda, i začina,. Predstaviće se najbolji kuvari iz regiona (Bih, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija...) Pored riblje čorbe, moći će da se probaju bosanske pite i bosanski lonac. Svoje znanje predstaviće i majstori iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije,kao i gostujući kuvari u delu koji se popularno zove ,,kuvarski šou''- priprema specijaliteta na otvorenom.
(Foto: Fiš Fest promo plakat)I drugog festivalskog dana svoje znanje sa zainteresovanim sugrađanima podeliće najbolji kuvari iz regiona. A prava poslastica biće takmičenje mladih kuvara. Učesnici ovog gastronomskog maratona imaće zadata jela iz kotlića.
Drugi i treći dan biće interesantan i zbog mediteranskih jela. U poslepodrnevnim časovima održaće se tradicionalno novinarsko takmičenje u pripremanju rublje čorbe. Kao i svake godine učestvovaće oko 15 redakcija. Svoje znanje u pripremanju hrane u kotlićima demostriraće i poznate ličnosti iz sveta javnog života.I četvrtog festivalsog dana, kao i prethodna dva dana, predavanje održaće profesori Visoke hotelijerske škole iz Beograda.
Pored gostiju iz regiona, za posetioce hranu će pripremati kuvari restorana "Vodenica" i Ivana Terek iz Somora.
Finale manifestacije je u nedelju u 16 časova, kada će se održati čuveno takmičenje kuvara profesionalavca. Proglašenje pobednika je u 20 časova.
Ni ove godine neće izostati bogat kulturno-umetnički program. Svakog dana od 20 časova biće održavani koncerti. Nastupaće "Garavi sokak", "Apsolutno romantično", "Đura i mornari", "Koton pikers" i "Rok lavirint".
Tradicionalno, Naxi radio imaće svoj tim koji će se takmičiti u pravljenju riblje čorbe. Uz poneki tajni sastojak, Naxi tim će napaviti riblju čorbu koja će sasvim sigurno biti začinjena osmesima i dobrim raspoloženjem. Vidimo se na Fish Festu! -
Pročitajte i...Riblja čorba koja se brzo priprema
Iako važi pravilo da riblja čorba treba dugo da se priprema kako bi bila ukusna, ovaj „brzinski“ recept će sigurno nadmašiti vaša očekivanja.
Karmina Burana na Ušću 2. septembraJedinstveni muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa „Karmina Burana“, biće izvedeno na Ušću, 2. septembra, sa početkom u 20 časova. Izvođenje „Karmine Burane“ se tako dodaje programu velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“, na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde. Ulaz je slobodan.
Riblja čorba i prijatelji održali jedinstven koncert posvećen Miši AleksićuSimbolično 16. avgusta 2021, na dan kada je rođen čuveni muzičar Miša Aleksić, održan je koncert na stadionu Tašmajdan – RIBLJA ČORBA I PRIJATELJI U ČAST MIŠE ALEKSIĆA na kome su pored članova benda Riblja čorba nastupili posebni gosti: Momčilo Bajagić Bajaga, Zvonimir Đukić Đule, Nikola Čuturilo Čutura i Žika i Dragi Jelić (Yu grupa).
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: