Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Josipa Lisac - Na na

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Josipa Lisac - Na na
    2. Djordje Balašević - Ringišpil
    3. Azra - Gracija
    4. Alisa - Sanja
    5. Sergej Ćetković - Pogledi u tami
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 15. novembar - 1 - Dodir noći
    2. 15. novembar - 2 - Dodir noći
    3. 15. novembar - 3 - Dodir noći
    4. Duca Marković - Četvrtak - Mojih 50
    5. 14. novembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Rolat od krompira i ribe Rolat od krompira i ribe

    Riba i krompir su proverena kombinacija, još ukoliko dolaze u formi rolata, budite sigurni da će vaši gosti biti oduševljeni.

    Riblja salata Riblja salata

    Ukusan i zdrav obrok, preporučljiv svima.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.38 118.20 119.03
    CHF 102.83 103.55 104.28
    USD 103.45 104.18 104.91
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Torta od šargarepe

    Ukusna torta od šargarepe može biti vaš izbor ovog Uskrsa.




    05-04-2018 | 08:25 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: Bigstock-Yastremska


    Sastojci:
     


    - 250 g šargarepe
    - 1/2 limuna
    - 5 jaja
    - 150 g šećera
    - 250 g mlevenih badema
    - 80 g brašna
    - 3 kašičice praška za pecivo
    - 80 g marcipan mase
    - 230 g šećera u prahu
    - malo zelene, žute i crvene boje za jelo
    - 4 kašike seckanih badema
    - 2 kašike soka do limuna

    Priprema: Šargarepe oljuštiti i sitno izrendati. Oprati lumun toplom vodom, koru izrendati i iscediti sok. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, šećer, koru i sok od limuna. Pomešati mlevene bademe, brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u krem. Dodati šargarepe. Umutiti belanca i umešati u krem. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače (ø 26 cm) peki papirom i sipati testo. Peći 45–55 minuta. Izmešati marcipan masu sa 30 g šećera u prahu. Malo dobijene mase ofarbati u zeleno, a većinu u narandžasto (pomešati žutu i malo crvene boje). Napraviti „šargarepice„ od pripremljenog marcipana. Seckane bademe prepeći u tiganju, bez dodatka masnoće, da se zarumene. Za glazuru pomešati 200 g šećera u prahu i 2 kašike soka od limuna. Masom premazati ispečeno testo. Ivice posuti prepečenim seckanim bademima, a tortu odozgo ukrasiti "šargarepicama". Pustiti kolač da odstoji i da se glazura stegne.

  • Pročitajte i...
    Mus od badema Mus od badema

    Ukusan desert koji ćete obožavati.

    Pečene kruške Pečene kruške

    Pravi jesenji desert.

    Sutlijaš sa suvim grožđem Sutlijaš sa suvim grožđem

    Poslastica kao stvorena za jesen.

    Integralni keksići Integralni keksići

    Zdrav slatki zalogaj koji može biti sjajna užina.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: