Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Sergej Ćetković - Zbog nas

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Zbog nas
    2. Denis & Denis - Soba 23
    3. Gibonni - Posoljeni Zrak
    4. Željko Joksimović - Dama
    5. Trio rio - Dodji u 5 do 5
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Dejan Pejović Peja - Petak - Mojih 50
    2. 13. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 13. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 13. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Dejan Pejović Peja - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća bundevara Domaća bundevara

    Ukus domaće pite od bundeva poziva na detinjstvo, bakinu kuhinju i zimu.

    Mekike Mekike

    Mekike su poprilično zahvalne kada je reč o doručku, užini ili večeri, jer na osnovu priloga mogu biti slatko ili slano jelo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.51 118.34 119.16
    CHF 104.05 104.79 105.52
    USD 103.48 104.21 104.94
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Štrudla s makom

    Napravite ukusnu štrudlu s makom i služite je uz čaj ili kafu.




    13-12-2017 | 11:54 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Rawlik


    Sastojci:

    Za testo:
     - 2 dl mleka
     - 2 kašike šećera
     - 1 kašika suvog kvasca
     - 1 jaje
     - 8 kašika ulja
     - prstohvat soli
     - 2 kesice praška za pecivo
     - 450 g brašna
    Za fil:
     - 300-400 g mlevenog maka
     - 2 dl mleka
     - 200 g šećera
     - 1 kesica vanilin šećera
     - 3 punije kašike džema od šljiva ili kajsija
    Za premazivanje štrudle:
     - 1 kašika ulja
     - 1 kašika mleka
     - 1 kašičica brašna


    Priprema: U posudu staviti mleko, šećer, mleveni mak, kuvati dok se šećer ne istopi, skinuti sa vatre i dodati džem od šljiva, dobro izmešati. U mlako mleko staviti 2 kašike šećera i 1 kašiku kvasca, ostaviti 5 minuta, pa dodati 1 jaje, 8 kašika ulja, prstohvat soli i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču debljine 3-4 m. Premazati filom i urolati, staviti u pleh obložen papirom. Umutiti 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu brašna, premazati štrudlu i ostaviti 15-20 minuta. Premazati još jednom sa preostalim premazom i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: