-
Poslednjih 5 pesama
- Cacadou Look - Sama
- Jelena Tomašević - Veruj Mi Da Verujem
- Zabranjeno Pušenje - Djevojcice kojima mirise koza
- Knez - Vjeruj
- Vlado Georgiev - Sve si mi ti
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
Recept za starinski slatki kupusKada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
-
ZdravljeSok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiska
Verovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
-
PutovanjaPet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm gradaOvaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
-
PreporučujemoNapravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova
Otkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savetePostoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 118.77 119.60 120.44 USD 108.61 109.38 110.14
-
Štrudla s makom
Napravite ukusnu štrudlu s makom i služite je uz čaj ili kafu.
13-12-2017 | 11:54 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Rawlik
Sastojci:
Za testo:
- 2 dl mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 jaje
- 8 kašika ulja
- prstohvat soli
- 2 kesice praška za pecivo
- 450 g brašna
Za fil:
- 300-400 g mlevenog maka
- 2 dl mleka
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 punije kašike džema od šljiva ili kajsija
Za premazivanje štrudle:
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
- 1 kašičica brašna
Priprema: U posudu staviti mleko, šećer, mleveni mak, kuvati dok se šećer ne istopi, skinuti sa vatre i dodati džem od šljiva, dobro izmešati. U mlako mleko staviti 2 kašike šećera i 1 kašiku kvasca, ostaviti 5 minuta, pa dodati 1 jaje, 8 kašika ulja, prstohvat soli i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču debljine 3-4 m. Premazati filom i urolati, staviti u pleh obložen papirom. Umutiti 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu brašna, premazati štrudlu i ostaviti 15-20 minuta. Premazati još jednom sa preostalim premazom i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: