Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
    2. Moby Dick - Na rubu moje usne
    3. Bijelo dugme - Svi marš na ples
    4. Oliver Dragojević - Trag U Beskraju
    5. Galija - Kotor
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 12. decembar - 1 - Dodir noći
    2. 12. decembar - 2 - Dodir noći
    3. 12. decembar - 3 - Dodir noći
    4. Sara Milutinović - Četvrtak - Mojih 50
    5. 11. decembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Posna salata od povrća Posna salata od povrća

    Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.70 117.52 118.35
    CHF 105.98 106.72 107.47
    USD 104.43 105.17 105.90
  • Povezani članci
  • Štrudel torta

    Ovaj kolač možete jesti uz čaj ili kafu, kao nezaboravan deo užine.




    07-03-2016 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yacobchuk

     

    Sastojci za testo:

    - 200 grama brašna
    - 30 grama šečera
    - 100 grama hladnog maslaca
    - 1 jaje
    - 1-2 kašike hladnog mleka
    - prstohvat soli
    Fil od jabuka:
    - 850 grama očišćenih jabuka
    - 1 limun sok i malo korice
    - 60 grama šećera
    - 1 štangica cimeta
    - 3 klinčića
    - 3 vrečice čaja od šipka
    - 1 vanilin šećer
    - 40 grama gustina
    Preliv:
    - 400 ml slatke pavlake
    - 3 jaja
    - 60 grama šećera
    - 1 ravna kašika gustina
    - 1 vanilin šećer
    - 2 kašike griza

    Priprema: Testo: Pomešati suve sastojke. Dodati naseckani hladni maslac i trljajući napraviti mrvice. Dodati jaje i po potrebi mleko i brzo sve spojiti u testo. Staviti na hladno pola sata. Fil od jabuka: Jabuke iseckati na manje listiće. Pomešati sve sastojke osim gustina i poklopljeno dinstati oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Neka vam ostane što manje tečnosti. Izvaditi štangicu cimeta, klinčiće, vrećice čaja istiskati da izađe sva boja. Jabuke izmiksati. Razmutiti u vrlo malo vode gustin i dodati ga jabukama. Vratiti na ringlu i vrlo kratko (1 minutu) prokuvati. Ostaviti da se ohladi. Preliv: Za preliv sjediniti sve sastojke ali bez miksanja. Na dno kalupa za tortu od 26 cm staviti papir za pečenje. Testo podijeliti na dva dela. Jedan deo razvući u veličini dna torte, a drugi formirati u valjak dovoljno dug da omota rubove. Na dno kalupa staviti razvaljano testo i sa unutrašnje strane obruča staviti drugi razvijeni deo testa.
    Po dnu ravnomerno rasporediti griz. Staviti u frižider još jedno 10 minuta. Nakon toga na testo nanjeti fil od jabuka. Po filu pažljivo nanjeti preljev od pavlake, nikako sipati u mlazu nego kašikom. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći tortu 15 minuta. Smanjiti na 180 i peći još 30 minuta. Pečenu tortu držati u kalupu dok se malo ne ohladi. Skinuti kalup i ostaviti je da se hladi u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: