Slušate: Mojih 50

Pesma: Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
    2. Goca Tržan - Zagrli
    3. Kićo Slabinac - Zbog jedne divne crne zene
    4. Bisera Veletanlic - Milo Moje
    5. Severina - Virujen u te
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. avgust - 1 - Dodir noći
    2. 21. avgust - 2 - Dodir noći
    3. 21. avgust - 3 - Dodir noći
    4. Vesna Čipčić - Sreda - Mojih 50
    5. 20. avgust - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kroketi od piletine Kroketi od piletine

    Ukoliko volite krokete, obožavaćete ih i u ovoj kombinaciji ukusa.

    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.01 117.84 118.66
    CHF 107.45 108.21 108.96
    USD 105.56 106.30 107.05
  • Povezani članci
  • Štrudel torta

    Ovaj kolač možete jesti uz čaj ili kafu, kao nezaboravan deo užine.




    07-03-2016 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yacobchuk

     

    Sastojci za testo:

    - 200 grama brašna
    - 30 grama šečera
    - 100 grama hladnog maslaca
    - 1 jaje
    - 1-2 kašike hladnog mleka
    - prstohvat soli
    Fil od jabuka:
    - 850 grama očišćenih jabuka
    - 1 limun sok i malo korice
    - 60 grama šećera
    - 1 štangica cimeta
    - 3 klinčića
    - 3 vrečice čaja od šipka
    - 1 vanilin šećer
    - 40 grama gustina
    Preliv:
    - 400 ml slatke pavlake
    - 3 jaja
    - 60 grama šećera
    - 1 ravna kašika gustina
    - 1 vanilin šećer
    - 2 kašike griza

    Priprema: Testo: Pomešati suve sastojke. Dodati naseckani hladni maslac i trljajući napraviti mrvice. Dodati jaje i po potrebi mleko i brzo sve spojiti u testo. Staviti na hladno pola sata. Fil od jabuka: Jabuke iseckati na manje listiće. Pomešati sve sastojke osim gustina i poklopljeno dinstati oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Neka vam ostane što manje tečnosti. Izvaditi štangicu cimeta, klinčiće, vrećice čaja istiskati da izađe sva boja. Jabuke izmiksati. Razmutiti u vrlo malo vode gustin i dodati ga jabukama. Vratiti na ringlu i vrlo kratko (1 minutu) prokuvati. Ostaviti da se ohladi. Preliv: Za preliv sjediniti sve sastojke ali bez miksanja. Na dno kalupa za tortu od 26 cm staviti papir za pečenje. Testo podijeliti na dva dela. Jedan deo razvući u veličini dna torte, a drugi formirati u valjak dovoljno dug da omota rubove. Na dno kalupa staviti razvaljano testo i sa unutrašnje strane obruča staviti drugi razvijeni deo testa.
    Po dnu ravnomerno rasporediti griz. Staviti u frižider još jedno 10 minuta. Nakon toga na testo nanjeti fil od jabuka. Po filu pažljivo nanjeti preljev od pavlake, nikako sipati u mlazu nego kašikom. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći tortu 15 minuta. Smanjiti na 180 i peći još 30 minuta. Pečenu tortu držati u kalupu dok se malo ne ohladi. Skinuti kalup i ostaviti je da se hladi u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

    Osvežavajući detox napitak Osvežavajući detox napitak

    Tokom toplih dana jako je važno unositi dosta tečnosti, a ovaj sok odličan je antioksidant i izbor za početak radnog dana.

    Žuti kolač sa višnjama Žuti kolač sa višnjama

    Ukoliko tokom vikenda planirate kraći izlet ili vikend putovanje, evo sjajnog predloga za užinu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: