Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Jelena Tomašević - Okeani

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Jelena Tomašević - Okeani
    2. Parni Valjak - Hvala ti
    3. Goran Karan - Ja sam samo vagabundo
    4. Željko Joksimović - Mozda Je To Ljubav
    5. Tap 011 - Vrapci
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Petar Strugar - Petak - Mojih 50
    2. 13. februar - 1 - Dodir noći
    3. 13. februar - 2 - Dodir noći
    4. 13. februar - 3 - Dodir noći
    5. Petar Strugar - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Juneći gulaš Juneći gulaš

    Ovo jelo poreklom je iz Mađarske, ali se jednako odomaćilo i u srpskoj kuhinji.

    Slatka testenina Slatka testenina

    Desert koji je lako priprema, a koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 109.92 110.69 111.47
    USD 107.72 108.48 109.24
  • Povezani članci
  • Sarmice od zelja

    Uživajte u ukusu sarmica od zelja.




    12-09-2016 | 10:29 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-snyfer

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg mlevenog mesa (juneće i/ili svinjsko)
    - 150 g pirinča,
    - 1 glavica crnog luka ili dva mlada luka,
    - 2 veze zelja (sa po 10 listova),
    - vezica kiseljaka ili 1 dl jabukovog sirćeta,
    - so, biber, mlevena crvena paprika, malo ulja

    Priprema: Luk sitno naseckajte i u tiganju ga propržite kratko na malo masnoće. U proprženi luk dodajte pirinač, so, biber, papriku, sve promešajte, skinite sa ringle i ovu mešavinu dodajte u presno mleveno meso. Meso ne dinstam i ne pržim, zato što tako više volim, jer ako meso izdistate pre punjenja (sarmi, sarmica, paprika ili sličnog), u kuvanom jelu punjenje će više biti nalik nekom mesnom sosu. Ako punjenje pravite sa presnim mesom onda sve možete rukom dobro umesiti kao za pljeskavice. U suprotnom, meso dodajte luku i pirinču i sve zajedno propržite. Listove zelja dobro operite i prelijte vrelom vodom . Ohladite ih, skinite peteljke i onaj drvenasti srednji deo lista. U svaki list zelja, stavite mešavinu mesa, pirinča i začina i zavijajte sarmice. Sarmice pecite u rerni na 200°C.

  • Pročitajte i...
    Tuna salata Tuna salata

    Ukusna salata, čija vam priprema neće douzeti mnogo vremena.

    Pohovane tikvice sa sirom Pohovane tikvice sa sirom

    Tikvice u kombinaciji sa sirom daće ukusan obrok koji možete pojačati salatom po želji.

    Posna salata od povrća Posna salata od povrća

    Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

    Pizza rolat Pizza rolat

    Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: