Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Knez - Vjeruj

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Knez - Vjeruj
    2. Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
    3. EKV - Srce
    4. Goran Karan - Ja sam samo vagabundo
    5. Nevena Božović - Sanjam
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
    2. 16. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 16. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 16. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 106.04 106.79 107.54
    USD 105.37 106.12 106.86
  • Povezani članci
  • Sarmice od zelja

    Uživajte u ukusu sarmica od zelja.




    12-09-2016 | 10:29 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-snyfer

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg mlevenog mesa (juneće i/ili svinjsko)
    - 150 g pirinča,
    - 1 glavica crnog luka ili dva mlada luka,
    - 2 veze zelja (sa po 10 listova),
    - vezica kiseljaka ili 1 dl jabukovog sirćeta,
    - so, biber, mlevena crvena paprika, malo ulja

    Priprema: Luk sitno naseckajte i u tiganju ga propržite kratko na malo masnoće. U proprženi luk dodajte pirinač, so, biber, papriku, sve promešajte, skinite sa ringle i ovu mešavinu dodajte u presno mleveno meso. Meso ne dinstam i ne pržim, zato što tako više volim, jer ako meso izdistate pre punjenja (sarmi, sarmica, paprika ili sličnog), u kuvanom jelu punjenje će više biti nalik nekom mesnom sosu. Ako punjenje pravite sa presnim mesom onda sve možete rukom dobro umesiti kao za pljeskavice. U suprotnom, meso dodajte luku i pirinču i sve zajedno propržite. Listove zelja dobro operite i prelijte vrelom vodom . Ohladite ih, skinite peteljke i onaj drvenasti srednji deo lista. U svaki list zelja, stavite mešavinu mesa, pirinča i začina i zavijajte sarmice. Sarmice pecite u rerni na 200°C.

  • Pročitajte i...
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: