-
Poslednjih 5 pesama
- Plavi orkestar - Ako su to samo bile laži
- Hari Mata Hari - Azra
- Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
- Boris Rezak - Gospodska Ulica
- Sergej Ćetković - Dva minuta
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTortilja sa piletinom i rukolom
Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
ZdravljeSaveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizora
Stručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
Poboljšajte funkciju štitne žlezde dodavanjem 5 esencijalnih nutrijenata vašoj ishraniPrema rečima nutricionistkinje Lovneet Batre, „Uravnotežena ishrana je važna za održavanje zdravih funkcija štitne žlezde“.
-
PutovanjaPosetite Prag ovog proleća
Glavni grad Češke, s ponosom nosi tutulu jednog od najlepših gradova Evrope, a za to je sigurno zaslužna predivna arhitektura i bajkovita atmosfera koja dolazi do izražaja sa prvim prolećnim danima.
Koje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mestoNedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
-
PreporučujemoBlistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trika
Održavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
Pirinač u kupatilu: Neobičan trik za višestruku koristVećina ljudi drži pirinač u kuhinji, ali da li ste znali da ga držanje u kupatilu može biti iznenađujuće korisno?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Rižoto sa cveklom
Konzumiranje cvekle se posebno preporučuje tokom hladnog perioda, a spoj pirinča i cvekle uneće novitet na vašu trpezu.
11-01-2016 | 15:27 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nata_vkusidey
Sastojci:
- 3 korena cvekle srednje veličine
- od 250 ml supice od povrća
- 1 manji iseckan crveni luk
- 2 kašike putera
- 200 gr pirinča kratkog zrna
- 100 ml šolje suvog belog vina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/2 šolje iseckanih oraha
- 1/2 šolje mocarela sira u komadićimaPriprema: Zagrejte rernu na 190C. Cvekle operite i svaku stavite u komad aluminijumske folije, poprskajte ga maslinovim uljem, biberom i dodajte so. Zamotajte foliju oko svake cvekle i stavite ih da se peku u tepsiji 45 minuta. Kada budu gotove izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Iseckajte ih na sitne komade i ostavite sa strane. U većoj šerpi stavite supu da prokuva, pa smanjite temperaturu na najniže da biste održali toplotu. U drugoj posudi zagrejte puter na srednjoj temperaturi, dodajte luk i dinstajte dok ne omekšai. Dodajte pirinač i neprestano mešajte 3 minuta. Dodajte vino i kuvajte dok ga pirinač ne upije. Sada dodajte 1 šolju supe i ostavite da kuva, mešajući dok tečnost ne ispari. Ovo ponavljajte dok ne potrošite svu supu. Dodajte i iseckanu cveklu, orahe i ostavite da krčka još 5 minuta. U to sipajte so i biber, kao i mocarela sir. Služite toplo ukrašeno listom peršuna uz svežu salatu, lagani preliv ili pohovano meso.
-
Pročitajte i...Tortilja sa piletinom i rukolom
Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
Šarena pita od povrća i jajaDonosimo vam recept za jelo sa jajima koje se izuzetno brzo priprema i istovremeno je jako zdravo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: