-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo Savic - Samo Jedan Dan
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
- Indexi - Sve ove godine
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Boris Rezak - Pokora
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnije lovačke šnicle
Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Zdrava salata sa sirom i jagodamaOva salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoPravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta
Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
Rešite se korova na prirodan načinProleće je tu, a mnogi su već zauzeti radovima u vrtu. Jedna od najbitnijih stvari koju bi trebalo da uradimo na početku sezone svakako je uništavanje korova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.68 109.45 110.21
-
Ratluk sa bademima
Ratluk obogaćen bademima namenjen je pravim sadokuscima.
07-07-2017 | 10:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Besjunior
Sastojci:
- 800 g šećera
- 120 g gustina
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta od badema
- 50 g iseckanih badema
- 200 g šećera u prahu za posipanjePriprema: Staviti 375 ml vode u šerpu. Dodati sok od limuna i šećer i mešajući pustiti da provri. Kad provri kuhinjskim termometrom meriti temperaturu tečnosti dok stigne do 115 stepeni C. Isključiti ringlu. U drugu šerpu dodati 500 ml vode i gustin i mešati da se ne bi zgrudvalo. Nastaviti sa mešanjem, dok ne dobijemo lepkastu smesu. Skloniti sa šporeta. Dodati po malo šećernog sirupa u smesu gustina i mešati, dok se sve dobro ne sjedini i sirup potroši. Vratiti na šporet, pustiti da prokuva pa odmah smanjiti temperaturu na najnižu i pustiti da se krčka oko sat vremena. Redovno mešati. Posle sat vremena smesa će imati lepu zlatnu boju. Dodati ekstrakt badema. Dodati seckani badem. U tepsiju 20x20 cm sipati smesu, poravnati i pustiti da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi posuti šećerom u prahu. Seći na kockice.
-
Pročitajte i...Omiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: