Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Oliver Mandić - Odlazim, a volim te

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Radisson Blu Old Mil: Otkrijte čari nordijske kuhinje

    Hotel Radisson Blu Old Mill će u ponedeljak, 15. juna u 20.00 u saradnji sa gostujućim šefovima restorana sa dve Mišelinove zvezdice - "Geranium" iz Kopenhagena predstaviti "Filozofiju nordijske kuhinje" u OMB Larder + Lounge, svom autentičnom restoranu i baru, u ulici Bulevar Vojvode Mišića 15.




    06-06-2015 | 18:49 | Autor/Izvor:

    Hotel Radisson Blu Old Mill će u ponedeljak, 15. juna u 20.00  u saradnji sa gostujućim šefovima restorana sa dve Mišelinove zvezdice - "Geranium" iz Kopenhagena predstaviti "Filozofiju nordijske kuhinje" u OMB Larder + Lounge, svom autentičnom restoranu i baru, u ulici Bulevar Vojvode Mišića 15.

    Autor/izvor: Naxi media
    Datum objave: 2.6.2015. - 15:10:00

    Radisson Blu Old Mil: Otkrijte čari nordijske kuhinje
    (Foto: Radisson Old Blu Mil promo)

    Ovaj ekskluzivni gastronomski događaj okupiće vodeće šefove OMB Larder + Lounge (Fabrizio Bigi i Vanja Puškar) i šefove restorana Geranium (Panos Tsikas i Nenad Jovanović) koji će predstaviti specijalni meni inspirisan filozofijom nordijskse kuhinje primenom lokalnih namirnica.

    Restoran Geranium je proglašen za najbolji Nordijski restoran, a nalazi se na 51. mestu San Pellegrino-ve liste najboljih restorana sveta.

    OMB Larder + Lounge neguje koncept spore hrane (”Slow food”), namenjen hedonistima i istinskim ljubiteljima hrane koji polako uživaju u svakom zalogaju obroka i smatraju gastronomsko uživanje načinom života. Ovaj koncept je predstavljen pre 30 godina, kao alternativa brzoj hrani (”Fast food”), u nastojanju da se očuva nasleđe tradicionalne i regionalne kuhinje i podstakne poljoprivreda i stočarstvo u lokalnim eko-sistemima. U restoranu je uveden i inovativni, održivi koncept "nulte kilometraže", što znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača. Sve namirnice su vrhunskog kvaliteta, pažljivo odabrane i maštovito kombinovane u jelima raznovrsnih boja i prefinjenih ukusa.

    Beograđani će imati jedinstvenu priliku da 15. juna uživaju u specijalitetima i dezertima kao što su: Smuđ kuvan u braon puteru, svež grašak sa lavandom i sosom, Svinjski obrazi sa cveklom kuvani u senu, tapioka i jabukovo sirće i Badem torta, puter sa medom sa Homolja.

    Radisson Blu Old Mill hotel je deo Carlson Rezidor grupe, koja ima 1352 hotela u 108 država sveta. Carlson Rezidor grupacija je jedna od najbrže rastućih grupacija u svetu. Ima više od 88.000 zaposlenih i okuplja brendove hotela Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By Carlson.