Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
    2. Bojan Marović - Neka te ljubi
    3. Kerber - Na Raskrscu
    4. Vlado Georgiev - Do svitanja
    5. Laki Pingvini - Pokreni me
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sara Milutinović - Četvrtak - Mojih 50
    2. 11. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Sara Milutinović - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Posna salata od povrća Posna salata od povrća

    Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.70 117.52 118.35
    CHF 105.98 106.72 107.47
    USD 104.43 105.17 105.90
  • Povezani članci
  • Pužići sa suvim grožđem

    Zasladite se poput Francuskinja! Neodovljivi pužići sa suvim grožđem ulepšaće vam dan.




    04-02-2016 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-katerinabelaya

     

    Sastojci:

    Za testo:
    - 530 g brašna + oko 50 g
    - 20 svežeg kvasca
    - 1/2 kašičice soli
    - 80 g šećera
    - 120 ml vode
    - 150 g putera
    - 3 jaja
    - korica pomorandže ili limuna
    Krem:
    - 300 ml mleka
    - 4 žumanca
    - 100 g šećera
    - 1/2 kašičice soli
    - 40 g brašna
    - 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer i još...
    - 100 g suvog grožđa
    - rum ili vermut
    Premaz:
    - 1 jaje
    - 1 kašika mleka
    - glazura 2 pune kašike pekmeza od kajsija
    - 1 kašika vode

    Priprema: U mlakoj vodi rastopite kvasac. Puter otopite i malo prohladite. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, stavite odmerenu količinu brašna, dodajte šećer i so, promešajte malo pa dodajte razmućen kvasac, jaja lagano umućena viljuškom i prohladjeni puter. Dodajte narendanu koricu limuna ili pomorandže i umesite mekano testo. Ako je potrebno dodajte još onih 50 g brašna i mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Oblikujte loptu od testa, stavite u činiju i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižideru preko noći. Pripremite fil: mleko i pola šećera stavite u šerpicu i pustite da provri. Žumanca umutite sa preostalim šećerom, dodajte brašno,so i vanilin šećer i dobro umutite da se razbiju grudvice. Provrelo mleko u tankom mlazu sipajte preko žumanca neprestano muteći mikserom, a zatim smesu vratite u šerpicu i na tihoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne. Vrlo brzo je gotov, mešajte neprestano žicom da se ne bi zgrudvao. Gotov krem pokrijte prozirnom folijom koju ćete zalepiti preko gornje površine kreme i ostavite da se prohladi pa ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
    Suvo grožđe potopite rumom, takodje veče pre, kako bi se lepo natopilo. Sutradan, izvadite testo iz frižidera, trebalo bi da je fino naraslo, i na pobrašnjenoj podlozi ga razvucite u pravougaonik dim.40x30, na debljinu od otprilike 0,5 cm. Preko testa razmažite krem, s tim da gornju ivicu ostavite nepremazanu na nekih 2 cm. Preko krema posipite ocedjeno suvo grožđe. Lagano uvijte testo u rolat, a krajnju ivicu premažite vodom kako bi se testo lepše zalepilo. Rukama oblikujte rolat, lagano pritiskajući pri motanju. Oštrim nožem isecite pužiće debljine oko 2 cm. Svaki put nož obrišite ubrusom da bi uklonili krem i posipite ga sa malo brašna. Naredjajte pužiće u pleh obložen papirom, sa razmakom, jer će u toku pečenja dodatno narasti. Ostavite pužiće pokrivene da miruju 1h. Premažite ih jajetom umućenim sa malo mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 st. da se peku oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu, rumenu gornju koricu.

  • Pročitajte i...
    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: