-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - Oaza snova
- Bisera Veletanlic - Milo Moje
- Severina - Mili moj
- Poslednja igra leptira - Sanzelize
- Kiki Lesendric I Piloti - Kako Si Lepa
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRecept za starinski slatki kupus
Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoAko želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par savetaMožda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.68 109.45 110.21
-
Posna sarma
Kreće period slava, a sarma je jedno od nezaobilaznih jela na slavskoj trpezi. Oprobajte se u pravljenju posnih sarmi.
04-06-2015 | 04:11 | Autor/Izvor:
Kreće period slava, a sarma je jedno od nezaobilaznih jela na slavskoj trpezi. Oprobajte se u pravljenju posnih sarmi.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 31.10.2014. - 13:10:00
(Foto: Bigstockphoto/jabiru)
Sastojci:
- 500 grama pirinča
- 2 srednje glavice crnog luka
- 200 grama pečenog semena bundeve
- 2 srednje šargarepe
- listovi kiselog kupusa
- biber
- ulje
- 3-4 lista lovora
- aleva paprika
Priprema: Na ulju izdinstati sitno seckan crni luk. Dodati i narendanu (najsitnije) šargarepu. Kad je i šargarepa gotova, sipati 100 grama mlevenih semenki bundeve i 100 grama seckanih. Dodati i pirinač da se zacakli na ulju. Začiniti alevom paprikom, biberom i začinom. Treba biti obazriv sa začinom, zbog toga što je kiseli kupus slan.
U posudu u kojoj će se kuvati sarma na dno staviti ulje i 2-3 kašičice aleve paprike. Dno obložiti oštećenim liskama. Zatim uzimati očišćene listove kiselog kupusa, na svaku stavljati po jednu kašičicu fila i uvijati sarme. Posne sarme su lepše ako su manje, pa se zato, ako su listovi kiselog kupusa veliki, mogu i preseći.
Kada se uviju sarme, ređati ih u lonac u kome će se kuvati. Između stavljati lorber i pomalo aleve paprike. Poslednji red prekriti listovima kupusa. U posudu u kojoj je bio fil staviti šoljicu ulja i vode da zavri. Tako vrelim prelivom zaliti sarmu, lonac poklopiti i na tihoj vatri krčkati bar tri sata. Ovako pripremljena sarma lepa je i topla, a može da se služi i hladna.