-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Vjetar
- Vlado Georgiev - Jedina
- Moby Dick - Nostalgija
- Aerodrom - Obicna ljubavna pesma
- Colonia - Oduzimaš mi dah
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Poruka u boci kanadskih zaljubljenika pronađena posle 13 godina i 3.200 kilometara daleko
„Bila je to kao neka mala tajna“, rekla je jedna od osoba koje su je otvorile, „a sada je donela toliko radosti tolikom broju ljudi.“
-
Zašto čeznemo za morem? Moć mesta koja u nama bude nostalgiju
Nova studija pokazuje da se nostalgija često vezuje za mesta blizu vode. Ispostavilo se da su obale, jezera i reke mnogo češći izvori sećanja i emocionalne povezanosti nego šume, planine ili seoski pejzaži.
-
Najskuplja torba ikada? Crni klasik prodat za deset miliona evra!
Izgrebana, izbledela i sa tragovima svakodnevnog života – kultna crna kožna torba koja je nekada pripadala Džejn Birkin prodata je za neverovatnih 10 miliona dolara (8,6 miliona evra sa uračunatim troškovima), čime je postala najskuplja torba ikada prodata na aukciji.
-
Mit o negativnim kalorijama: Zašto celer nije magično rešenje za dijetu?
Celer, često slavljen kao čudotvorna “hrana sa negativnim kalorijama”, zaista sadrži kalorije – i, uprkos popularnim mitovima, ne troši više energije na varenje nego što je pruža telu. Dakle, nije čarobna formula za mršavljenje.
-
Otkriven neočekivan razlog zašto su ljudi prvo pripitomili mačke
Dve nove studije bacile su novo svetlo na to kada i gde su mačke prvi put pripitomljene – a svi putevi vode u drevni Egipat. Međutim, umesto nežnih saputnika ili korisnih istrebljivača štetočina, prve domaće mačke su, kako se čini, uzgajane iz jednog razloga: masovnog žrtvovanja.
-
Obrnuta evolucija? Paradajz na Galapagosu iznenadio naučnike
Ideja o evoluciji koja se „vraća unazad“ nije nova, ali posmatrati taj proces u stvarnom vremenu – prava je retkost.
-
Zašto vreme deluje kao da "leti" kako starimo?
Gotovo da nema osobe koja nije čula roditelja ili baku kako kaže: „Vreme sve brže prolazi“... Za dete od dvanaest godina, s druge strane, čekanje letnjeg raspusta može delovati beskonačno, a školski dan traje kao zauvek. Ta razlika između dečje beskrajne popodnevske dokolice i odraslog meseca koji proleti u trenu nije samo stvar percepcije - to je posledica načina na koji naš mozak meri vreme.
-
Istraživanje potvrdilo: Sir zaista može da izazove noćne more!
Neobični snovi i žive noćne more nakon konzumacije sira pred spavanje nisu retkost, ali dosad nije bilo mnogo naučnih dokaza koji bi povezali ovu pojavu sa ishranom.
-
Kako pretrage na Google-u mogu da ograniče vašu kreativnost?
Kada je reč o kreativnosti – naročito tokom osmišljavanja novih i neobičnih načina korišćenja svakodnevnih predmeta – mnogi instinktivno posežu za Google-om. Brzo je, lako i deluje korisno. Ipak, nova studija pokazuje da ova navika može zapravo kočiti kreativnost u grupnom radu.
-
Svetski „zaboravni“ dan!
Verovatno nikada niste čuli za Dan „zaboravio/la sam“ - i gotovo smo sigurni da ga ne obeležavate, ali verujte, postoji, i to s razlogom! Ovaj neobični praznik posvećen je svim onim trenucima kada smo zaboravili rođendan, godišnjicu, važan sastanak ili prosto da se javimo nekome.
-
Kako naš mozak donosi odluku i pre nego što postanemo svesni iste!
Pre nego što svesno donesemo odluku, naš mozak je već u punoj aktivnosti. Počinje da prikuplja informacije, razmatra moguće opcije i polako se priklanja jednom izboru, a da toga nismo ni svesni.
-
Ruski rudari pronašli bubašvabu staru 40 miliona godina
Fosilizovani insekt otkriven je u komadu ćilibara u Kalinjingradskoj oblasti.