Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Denis & Denis - Ja sam lazljiva

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Denis & Denis - Ja sam lazljiva
    2. Bajaga - Tekila Gerila
    3. Bijelo dugme - Lažeš
    4. Prljavo Kazalište - Zaustavite zemlju
    5. Zdravko Čolić - Madjarica
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Petak - Mojih 50
    2. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 17. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 17. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

  • Parni valjak koncert
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.79 117.61 118.44
    CHF 106.32 107.07 107.82
    USD 104.99 105.73 106.47
  • Povezani članci
  • Pikantna čorba od bundeve

    Ljubitelji pikantnog ukusa obožavaće ovu čorbu.




    07-07-2017 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-maksheb

     

    Sastojci:

    - 1 srednja hokaido bundeva
    - 4 veće šargarepe
    - 1 manji celer
    - 1 manja crvena ljuta papričica
    - 1 glavica luka
    - 4 čena belog luka
    - 4 kašike maslinovog ulja
    - po ukusu krupne morske soli
    - 1 kašičica origana
    - 1 kašičica domaćeg pekmeza od kajsija
    - 1 kašičica mlevene paprike
    - oko 1 l vode
    - 50 g semenki golice

    Priprema: Bundevu očistiti od semeniki i iseći na krupnije kocke. Šargarepu i celer oguliti i iseći na sitne kockice. Papričicu očistiti od semena i iseckati. Luk oguliti i iseći na četvrine. Beli luk razdvojiti na čenove i očistiti. Svo pripremljeno povrće pomešati sa maslinovim uljem, krupnom morskom solju, origanom, mlevenom paprikom i pimentom. Staviti u pleh i peći na 200 C oko 30 minuta. Ukoliko je potrebno pred kraj pečenja možete podliti sa malo vode. Kada je povrće dobro pečeno izručite ga u šerpu i izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak vode i kašičicom domećeg pekmeza od kajsija dok ne dobijete kremastu čorbu željene gustine. Čorbu kuvajte dok ne provri, začinite po ukusu. Semenke golice tostirajte kratko sa maslinovim uljem i morskom solju. Služite ih uz čorbu.

  • Pročitajte i...
    Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: