Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Aleksandra Radović - Bivši dragi

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - Bivši dragi
    2. Parni Valjak - Ona je tako prokleto mlada
    3. Sergej Ćetković - 25. Sat
    4. Toše Proeski - Još i danas zamiriše trešnja
    5. Elektricni Orgazam - Igra R'n'R cela Jugoslavija
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 20. januar - 1 - Dodir noći
    2. 20. januar - 2 - Dodir noći
    3. 20. januar - 3 - Dodir noći
    4. Miona Marković - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 17. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.74 117.57 118.39
    CHF 108.67 109.43 110.20
    USD 105.20 105.94 106.69
  • Povezani članci
  • Oreo kolač

    Ukusan desert kome niko neće odoleti, posebno ljubitelji Oreo keksa...




    24-10-2014 | 14:40 | Autor/Izvor: Naxi media-Coolinarka

    Foto: Rob Hainer/Bigstockphoto


    Sastojci:
    Podloga
    - 200 g oreo keksa (usitnjeni)
    - 50g krem sira (sirni namaz)
    - kašičica rendane korice limuna
    CREAMY cream
    - 1 žumance
    - 2 belanca
    - 4 dl mleka
    - 2 dl sok ananasa iz kompota
    - 2 kašike kokosovog brašna (vrhom pune)
    - 2 kašičice brašna
    - 2 kašike gustina (vrhom pune)
    - 50 g (+/-) šećera
    - 1 vrečica (10 g) vanilin šećera/ ili aroma
    - 1 kašika ruma
    - 4 koluta ananasa
    Cheese cream
    - 250 ml biljne pavlake za šlag
    - 1 dl jogurta
    - 150g krem sira (sirni namaz)
    - 3  kašike kokosovog bašna (vrhom pune)
    - 150 ml sok ananasa iz kompota
    - 3 koluta ananasa iz kompota
    - 50 g (+/-) šećera
    - kašičica rendane kore limuna
    - 1 vrečica šlagfiks/kremfiks
    - 1 vrečica mlevenog želatina

    Priprema: Mlevenom keksu dodati sirni namaz i limunovu koricu, sjedinit i utisnit u kalup za tortu (26 cm) kojeg ste pre stavljanja obruča prekrili pek papirom tako da viri sa svih strana. Dakle, pek papir viri ispod obruča torte, prekriveno je samo dno.
    Staviti kalup u rernu na 160 stepeni, 10 minuta.

    Fil 1: U lonac na vatri stavljati redom, prvo mokre pa suve sastojke, (izostaviti samo belanca, njih čuvamo u frižideru) i između svakog dodavanja malo promiksati.
    Dok se zagrevaju povremeno promešamo, a kad primetimo da zgušnjava na dnu posude mutimo temeljnije (srednje brzo) sve dok ne provri.
    Kad počne da ključa laganije mešamo 10 minuta pa sklonimo s vatre. Gustoća mora biti otprilike ko od tek skuvanog pudinga. Ako primetite da je preretka smesa dodajte još malo gustina (1 kašiku maksimum) ili kombinaciju s kokosovim brašnom, pa promiksajte na vatri. Ako vam se pak čini pregusta krema, dodajte maksimalno 1 dl mleka ili soka, miksajući.
    Istući belanca u čvrsti sneg i laaagano ga umešati metlicom, (ne umiksati) u toplu smesu. Takav fil odmah izliti u kalup sa keks podlogom i po tome rasporedit naseckani ananas (naseckajte ga što više da ne bi komadi smetali pri rezanju ali nemojte ga samleti u pire!)- komadiće lagano utisnite u fil.
    Ostavite da se ohladi.

    FIL 2: Želatin s 5 kašika soka od ananasa pripremiti po uputstvu na vrećici. 250 ml pavlake izmiksati u šlag s kremfiksom (njega dodajemo na pola miksanja).
    U drugu posudu stavite kolutove ananasa i potpuno ih usitnite zajedno sa krem sirom, jogurtom, ostatkom soka od ananasa, kokosovim brašnom, limunovom koricom i šećerom.
    Takvu smesu fino sjedinimo s umućenom pavlakom pa dodajemo vruć želatin (koji prethodno otopimo na laganoj vatri (ne sme da provri!!!)). Miksamo kratko na laganoj do srednjoj brzini.
    Fil 1 se već ohladio u kalupu pa ga lagano zagrebemo po površini i na njega stavimo FIl 2. Hladimo u frižideru, da se stegne. Minimalno 5 sati, najbolje preko noći.  (Izvor: Coolinarka)

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Nina Badric Ratujem s tugom Nova pesma Nine Badrić premijerno na Naxi radiju

    Pop zvezda Nina Badrić predstaviće novi singl Ratujem s tugom premijerno na Naxi radiju u četvrtak, 20. decembra u 12:30h.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Frano Lasić: Novogodišnji koncerti i novi glumački izazovi

    I ove godine, 16. decembra Frano Lasić, glumac i pevač doneće mediteranske note u Beograd koncertom koji će biti održan u Velikoj sali Doma omladine. Da ovaj glumac i pevač jednako radi na polju muzike i filma, svedoče ne samo prednovogodišnji koncerti već i nova filmska ostvarenja o kojima govori za Naxi, a među njima je i ponovna saradnja sa Lordanom Zafranovićem.