Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
  2. Aleksandra Radović - Mali Peh
  3. Merlin - Nešto lijepo treba da se desi
  4. Petar Grašo - Ako Te Pitaju
  5. Bajaga - Muzika na struju
 • Beograd Uzivo
 • Parni valjak koncert
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Ivana Stanković - Petak - Mojih 50
  2. 19. septembar - 1 - Dodir noći
  3. 19. septembar - 2 - Dodir noći
  4. 19. septembar - 3 - Dodir noći
  5. Ivana Stanković - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Domaći koh Domaći koh

  U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

  Pohovane tikvice Pohovane tikvice

  Pohovane tikvice odličan su izbor kada vam ponestane ideja za ručak.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.41
  CHF 106.86 107.61 108.36
  USD 105.93 106.67 107.42
 • Novi kanal za rešavanje trgovinskog pitanja između Kine i SAD-a

  Trgovinski pregovori na visokom nivou između Kine i SAD-a su juče završeni u Vašingtonu.
  01-02-2019 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media-serbian.cri.cn

  Foto: http://serbian.cri.cn

   

  Tokom dvodnevnih pregovora, dve strane su, u primeni dogovora koje su postigli kineski predsednik Si Đinping i američki predsednik Donald Tramp tokom radne večere u Argentini, razgovarale o trgovinskom bilansu, transferu tehnologije, necarinskim barijerama, industriji, poljoprivredi, mehanizmu sprovođenja i drugim pitanjima. Pored toga, predstavnici dveju zemalja su proširili srdačne, detaljne i konstruktivne razgovore o trgovinskom bilansu, transferu tehnologije, zaštiti autorskih prava i mehanizmu sprovođenja, tako da su dobili važan napredak u fazi i utvrdili su raspored i mapu linije za naredne pregovore.


  Nije se lako došlo do rezultata, ali ipak su svi očekivali pozitivan ishod. Bela kuća je izrazila dobrodošlicu prvog dana kad je kineska delegacija stigla, tako što se američki predsednik Donald Tramp sastao sa vicepremijerm Kine Liu Heom, koji je prevodio delegaciju.

  Tramp je rekao da će američka delegacija putovati u Kinu ovog februara radi nove runde pregovora na visokom nivou i da se nada da će sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom što pre. Niz signala pokazuju, da američka strana očekuje plodove pregovora. Tokom pregovora dve strane su izrazile svoju zabrinutost, naporno su tragale za zajedničkim interesima u konkretnim temama.

  Napredak na pregovorima je dokaz kineskog političkog uma, koji shvata svetska kretanja i sposoban je da pretoči krizu u priliku. U proteklih 40 godina, kada je Kina sprovodila politiku reformi i otvaranja, Kina je pravilno razumela vezu između krize i prilike, neprekidno je podizala svoju sposobnost u reagovanju na krizu i svoj nivo razvoja. Na početku 2001. godine, kada se Kina tek prudružila Svetskoj trgovinskoj organizaciji, kineska preduzeća su se suočavala sa velikim izazovima. Nakon 17 godina, kineska preduzeća su promenila strukturu industrije, čime su ostvarila veliki razvoj i podigla međunarodnu konkurentnost.

  Stoga, celishodno rešavanje kinesko-američkih privrednih i trgovinskih nesuglasica biće nova praksa u novom periodu kineskih reformi i otvaranja prema svetu. Prema saglasnostima tokom kinesko-američkih privrednih i trgovinskih pregovora na visokom nivou, Kina će povećati uvoz poljoprivrednih, energetskih, industrijskih i uslužnih proizvoda iz SAD. To će pružiti više izbora za povećanje potrošnje.

  SAD su od Kine zahtevale da pokrene strukturne reforme. Osim zahteva koji se odnose na državne interese Kine, ideologiju i državnu bezbednost, pojedini zahtevi su u skladu sa smerom kineskih reformi.

  Kina će nastaviti reforme i otvaranje prema svetu bez obzira na kinesko-američke privredne i trgovinske nesuglasice. Kina aktivno odgovara na američke zahteve, radi visokokvalitetnog privrednog razvoja.

  Kineska privreda se trenutno suočava sa pritiskom, ali se istovremeno nalazi u važnoj strateškoj fazi. Tendencija privredne globalizacije se neće menjati. Kineska privreda je snažna, tržište je ogromno, a poverenje u otvaranje je odlučno.

  Kina je već ubrzala unapređenje privredne strukture, ojačala naučnu, tehnološku i inovativnu sposobnost, produbila reforme i otvaranje prema svetu, ubrzala zeleni razvoj i učestvuje u sistemu za upravljanje globalnom privredom, kako bi rešila privredne i trgovinske nesuglasice.

  Američka strana je pažljivo reagovala na zabrinutosti kineske strane. Pored toga, dve strane su postigle saglasnost o važnosti uspostavljanja mehanizma za sprovođenje postignutih rezultata. U proteklih 17 godina otkad se Kina učlanila u Svetsku trgovinsku organizaciju, Kina je ispunila svoja obećanja o trgovini robom, trgovini uslugama i zaštiti intelektualne svojine, za koje je bivši generalni direktor te organizacije dao Kini visoku ocenu. Po pitanju rešavanja trgovinskih sporova između Kine i SAD, Kina dosledno, iskreno unapređuje konsultacije i aktivno ispunjava svoja obećanja, dok američka strana stalno ima protivrečne stavove. Radi suštinskog ispunjavanja konsenzusa postignutog između lidera dveju zemalja, dve strane treba da se međusobno poštuju.

  Postizanje važnog napretka u trgovinskim konsultacijama Kine i SAD predstavlja i priliku za američku stranu. Od sredine oktobra prošle godine, američka berza je doživela kontinuirane potrese. Indeks poslovnih aktivnosti (PMI) u decembru pao je na najniži nivo u protekle dve godine. Kriza i prilika čine dijalektično jedinstvo, a pod nekim uslovima oni se međusobno transformišu. Ukoliko kineska i američka strana mogu da se nađu na pola puta, one bi mogle da pronađu nove prilike za razvoj i međusobnu korist, prenosi serbian.cri.cn. 

 • Pročitajte i...
  kafa-naxi Zemlje koje najviše konzumiraju kafu

  Kafa je piće koje se konzumira u mnogim kulturama, a kanal World Top Ten je objavio godišnje rezultate koji ukazuju koje zemlje najviše uživaju u njenom konzumiranju.

  ginisova knjiga rekorda naxi Upoznajte Hamfrija, najmanjeg bika na svetu

  Ginisova knjiga rekorda zabeležila je još jedan interesantan rekord, a on nas vodi u Kaliforniju gde živi najkraći i najmanji bik na svetu - Enter Hajkins Ark Džupiter, za prijatelje Hamfri.

  lifestyle-mobilni telefon 15-godišnjakinji majka oduzela telefon, ona se snašla i tvitovala preko - frižidera

  Zabavna priča o modernoj tehnologiji, internetu i snalažljivim millenijalcima dolazi iz SAD-a. Kako prenosi britanski Guardian, sve je počelo pre dve nedelje kada je izvesna 15-godišnja Doroti izazvala požar u kuhinji jer je bila previše usredsređena na svoj telefon.

  Kada se dame sa remek dela osmehnu Kada se dame sa remek dela osmehnu

  Na većini svetskih remek dela modeli su obično oslikani sa facijalnom ekspresijom koja upućuje na ozbiljnost. To je podstaklo kreativni tim da na YouTube kanalu Flurry Panda pomoću savremene tehnologije napraved portrete na kojima se akteri smeju.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: