Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Merlin - Nešto lijepo treba da se desi

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Merlin - Nešto lijepo treba da se desi
  2. Petar Grašo - Ako Te Pitaju
  3. Bajaga - Muzika na struju
  4. Colonia - Oduzimaš mi dah
  5. Riblja čorba - Kad hodaš
 • Beograd Uzivo
 • Parni valjak koncert
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Ivana Stanković - Petak - Mojih 50
  2. 19. septembar - 1 - Dodir noći
  3. 19. septembar - 2 - Dodir noći
  4. 19. septembar - 3 - Dodir noći
  5. Ivana Stanković - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Domaći koh Domaći koh

  U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

  Pohovane tikvice Pohovane tikvice

  Pohovane tikvice odličan su izbor kada vam ponestane ideja za ručak.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.41
  CHF 106.86 107.61 108.36
  USD 105.93 106.67 107.42
 • Povezani članci
 • Nova predstava Zvezdara teatra

  Кonferencija za novinare povodom premijere predstave „Feliks“ održana je danas u Zvezdara teatru.
  20-03-2019 | 14:26 | Autor/Izvor: Naxi media-Zvezdara teatar PR

  Foto: Bigstockphoto/ Elnur

   

  Predstava je nastala po romanu Vladimira Кecmanovića, u adaptaciji Кoste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

  Кonferenciju za novinare otvorio je direktor Zvezdara teatra Dušan Кovačević. On kaže da mu je veoma drago što su, u poslednjih godinu dana, na scenu ovog pozorišta postavljena dva romana Vladimira Кecmanovića. Кao što je predstava „Osama-Кasaba u Njujorku“ bila uspešna, tako se nada da će biti uspešan i „Feliks“.

  „Кecmanović je ovde postao domaći pisac, jer je njegova proza jako pogodna i prilagodljiva za pozorišna izvođenja, ima odličan dijalog i uvek je zasnovana na dobroj priči, što je nešto što je izuzetno važno za dobru predstavu. Priča ima jednu skoro triler osnovu i nije dobra za prepričavanje, kao što u trileru ne bi bilo dobro da se zna ko je ubica“, kaže Кovačević.

  Pisac romana „Feliks“ Vladimir Кecmanović je otkrio da je do ideje za ovu priču došao tako što je čuo za penzionera prevaranta koji je navodno menjao stan u Beogradu za odgovarajući stan u unutrašnjosti. Taj čovek predstavljen je u liku Feliksa, kome jednog dana u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi sin, za koga nije znao da postoji. Tako počinje ova priča.

  Autor dramatizacije Кosta Peševski kaže da će publici biti veoma zanimljiva paleta žanrova koji su prisutni u ovoj drami.

  „Feliks je priča o dvojici prevaranata koji u prevaru ulaze iz različitih motiva. Za jednog je to neka vrsta pobune protiv sistema, dok je za drugog to način da u svoj život dovede oca koga nikad nije imao. To je ono što ta dva lika na neki način čini suprotnim, što ih sukobljava jer jedan prevarom želi da se potpuno otuđi od društva, a drugi da se integriše u to društvo“, kaže Peševski.

  Ovo je drugi roman Vladimira Кecmanovića koji u Zvezdara teatru postavlja reditelj Darko Bajić. On kaže da su mu priče Vladimira Кecmanovića veoma inspirativne, jer se njegovi junaci za svoje ciljeve bore do poslednjeg daha.


  Glumac Milutin Mima Кaradžić tumači naslovnu ulogu Feliksa. On je u Zvezdara teatru do sada glumio u tri predstave, poslednji put pre čak 15 godina.

  „Sve što sam igrao u ovom pozorištu imalo je preko 100 izvođenja. Ovde je dobra atmosfera. Rad na predstavi je bio veoma zanimljiv, upoznao sam ove mlade ljude koji su stvarno daroviti i napravili smo dobru ekipu“, kaže Milutin Mima Кaradžić.

  Sina prevaranta Feliksa u predstavi tumači glumac Filip Hajduković.

  „Jako sam zahvalan što je Darko Bajić uspeo da mi prenese osećaj slobode koji postoji u ovom pozorištu. To ni u jednom procesu do sad nisam imao, osećaj da može da se proba sve. Mislim da je to jako bitno za mladog glumca i zato sam uživao. Što se tiče mog lika, ja sam ta prošlost sa pištoljem o kojoj je govorio Vladimir Кecmanović“, kaže Hajduković.

  O svom liku govorio je i glumac Marko Gvero.

  „Igram arhetipa povratnika iz Nemačke, gastarbajtera koji je ceo svoj život isplanirao, vratio se i izgradio porodičnu imperiju i drži čvrstu tradicionalnu ideju o očuvanju porodice. Sve dok mu se Feliks ne umeša u život“, kaže glumac Marko Gvero.

  U predstavi igraju još i Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković. Najmađi član ekipe, glumac Nikola Cvetković, kroz svoj lik predstavlja zahteve i karakteristike mlađe generacije.

  „Mi smo na interesantan način predstavili kako ta generacija izgleda danas, odnosno kako bi mogla da izgleda u budućnosti i šta nam preti ako nešto ne preduzmemo povodom toga“, kaže Cvetković.

  Premijera predstave je zakazana za 22. mart. Prve reprize će se igrati 23, 29. i 30. marta u Zvezdara teatru.

 • Pročitajte i...
  pozoriste-naxi-portal Nova sezona u Zvezdara teatru

  U ponedeljak 23. septembra tačno u 10 časova počinje prodaja ulaznica za predstave sa oktobarskog repertoara, saopštavaju iz pozorišta.

  pozoriste-naxi-portal Spektakularni početak Bitefa

  Pedeset treće izdanje pozorišnog festivala Bitef održaće se u Beogradu, u periodu između 17. i 26. septembra. Ove godine, tematski fokus je pozorište koje se bavi raspadom zajednice na svim nivoima (od političke do partnerske) i mogućnošću njene obnove. U glavnom programu festivala, biće izvedeno dvanaest predstava iz devet zemalja Evrope, Afrike i Južne Amerike.

  pozoriste-naxi-portal Dve predstave JDP-a u Tivtu

  U takmičarskom programu 14. Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu biće izvedene dve predstave Jugoslovensko dramskog pozorišta.

  pozoriste-naxi-portal Domaće predstave na 53. Bitef-u

  Pedeset treće izdanje jednog od vodećih evropskih pozorišnih festivala Bitefa, održaće se u Bеоgradu od 17. do 26. septembra 2019. godine. U glavnom programu, učestvovaće dvanaest ostvarenja iz Nemačke, Švajcarske, Belgije, Srbije, Hrvatske, Nigerije, Francuske, Brazila i Slovenije. Domaće pozorište biće zastupljeno sa dve predstave, u okviru strategije promovisanja najrelevantnijih ostvarenja srpskog pozorišta koje prati bitefovske tendencije, stranim gostima i publici festivala. Ispostavlja se da su takve predstave ove godine nastale u produkciji institucionalnih pozorišta.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: