-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Ulica i broj
- Crvena jabuka - Stižu me sjećanja
- Zdravko Čolić - Ruška
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
- Bajaga - Godine prolaze
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTortilja sa piletinom i rukolom
Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
ZdravljeSezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
Saveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizoraStručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
-
PutovanjaPosetite Prag ovog proleća
Glavni grad Češke, s ponosom nosi tutulu jednog od najlepših gradova Evrope, a za to je sigurno zaslužna predivna arhitektura i bajkovita atmosfera koja dolazi do izražaja sa prvim prolećnim danima.
Koje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mestoNedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
-
PreporučujemoDa li redovno čistite otirač na ulazu? Evo zašto je to važno
Postoje objektivni razlozi koji ukazuju na važnost čišćenja otirača, uprkos činjenici da mnogi od nas često zaborave da to i urade.
Blistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trikaOdržavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Neodoljiva štrudla sa višnjama
U štrudli sa višnjama uživaće cela porodica.
13-09-2016 | 11:19 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-FomaA
Sastojci:
Za testo:
- 500 g mekog brašna
- 100 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g margarina
- 1 jaje
- malo soliZa fil:
- 300 g višnje
- 200 g šećera
- 1 kašika brašnaPriprema: U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da poraste.Za fil izmešati oceđene višnje, šećer i brašno. Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela, pa svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno da nadođe. Ugrejati rernu na 200 C. Preko štrudle staviti par kockica margarina i peći oko 45 minuta. Kada je isečete pre služenja, po njoj pospite šećer u prahu.
-
Pročitajte i...Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Krem torta sa bananama i malinamaOva torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Engleska pita sa jabukamaNaša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: