Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Bombaj Štampa - Cesto pozelim

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Bombaj Štampa - Cesto pozelim
  2. Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
  3. Boris Rezak - Pokora
  4. Merlin - Kremen
  5. Film - Srce na cesti
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 20. januar - 1 - Dodir noći
  2. 20. januar - 2 - Dodir noći
  3. 20. januar - 3 - Dodir noći
  4. Miona Marković - Ponedeljak - Mojih 50
  5. 17. januar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

  Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

  Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

  Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.74 117.57 118.39
  CHF 108.67 109.43 110.20
  USD 105.20 105.94 106.69
 • Povezani članci
 • Locirajte bol glavobolje i saznajte njen uzrok

  Glavobolje se mogu javljati sporadično, mogu biti hronične, a njihovi uzročnici mogu biti različiti. Hormonalni disbalans, anksioznost, premor samo su neki od uzroka nastanka ovog nimalo prijatnog stanja organizma.
  06-07-2018 | 13:54 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside

  Foto: Bigstock/Dmytro Flisak

   

  Ipak, ukoliko već nemate stručnu dijagnozu, a bol se javlja, pomoću njegovog lociranja možete saznati šta je uzrok.

  Kao što je naglašeno, glavobolje se mogu podeliti na nekoliko grupa u zavisnosti od različitih faktora. Izdvajaju se sinusna, tenziona, migrena i klaster.

  Tenziona i sinusna glavobolja su najčešće. Najverovatniji uzrok je kontrakcija mišića koja pokrivaju lobanju. Kada su mišići pod stresom, mogu se upaliti i izazvati bol. Među najčešćim uzrocima su stres, zamor, loš položaj i dugo držanje glave u nepravilnom položaju. Tenziona glavobolja obično se manifestuje bolom duž celog čela. Sinusne glavobolje se smatraju sekundarnim zbog povećanog pritiska ili infekcije u sinusima. Sinusne glavobolje karakteriše bol u predelu između obrva, u jagodičnih kostiju i nosa.

  Migrena je prilično bolna glavobolja koja se obično manifestuje na jednoj strani glave. Pojavljuje se češće kod žena i može uticati na sposobnost osobe da obavlja dnevne aktivnost. Javlja se problem sa vidom, osetljivost na svetlost, nesvestica.

  Klaster glavobolje su redak tip primarnih glavobolja. Javljaju se svakodnevno tokom perioda od sedam dana ili više, a praćene su dugim vremenskim periodom bez glavobolja. Uzrok nije siguran, ali može jedan od uzroka može biti iznenadno oslobađanje histamina i serotonina u mozgu.

  Šta može pomoći pored medikamenata?

  - kofein
  - akupunktura
  - meditacija
  - stakla u boji umesto crnih (ovo se odnosi na naočari za sunce). Naučnici sa Univerziteta u Sinsinatiju sproveli su studiju za procenu uticaja obojenih stakala na ljude koji boluju od glavobolje. Utvrđeno je da je 85% pacijenata sa fotofobijom osetilo olakšanje, naspram osećaja prilikom nošenja tamnih stakala.
  - dijeta (što više tečnosti, svežeg voća i povrća, mesa)


  Ukoliko su vaše glavobolje učestale, najbolje je posavetovati se sa lekarom o mogućoj terapiji.

   

   

   

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: