-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Balada
- Merlin - Ne Zovi Me Na Greh
- Zdravko Čolić - Ruška
- Piloti - Dan koji prolazi zauvek
- Bajaga - Jedino To Se Zove Ljubav
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
Recept za starinski slatki kupusKada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
-
ZdravljeSok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiska
Verovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
-
PutovanjaPet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm gradaOvaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
-
PreporučujemoNapravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova
Otkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savetePostoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 118.77 119.60 120.44 USD 108.61 109.38 110.14
-
Krofne sa džemom od jagoda
Krofne su omiljena poslastica mnogih, a ukoliko ih dodatno zasladite džemom od jagoda nećete pogrešiti.
04-06-2015 | 05:45 | Autor/Izvor:
Krofne su omiljena poslastica mnogih, a ukoliko ih dodatno zasladite džemom od jagoda nećete pogrešiti.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.7.2014. - 12:00:00
(Foto: bigstockphoto/Szekeres Szabolcs)
Sastojci:
- 600 g brašna
- 25 g suvog kvasca
- 3 žumanca
- 1 jaje
- 150 g putera
- 300 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 limun
- šećera u prahu po ukusu
- džema od jagoda
- ulja po potrebi
Priprema: Kvasac pomešajte s kašikom brašna, šecerom, 100 mililitara toplog mleka i ostavite da naraste. Ostatku brašna dodajte puter, limunovu koru, žumanca, celo jaje, narasli kvasac i preostalo toplo mleko. Testo dobro umesite pa prekrijte čistom krpom i ostavite na toplom 40 minuta. Zatim ga premesite i stavite na radnu površinu posutu brašnom. Testo rastanjite na debljinu od jednog santimetra. Čašom vadite testo i na svaki drugi kružic stavite kašičicu džema pa preklopite slobodnim kružicem i spojte. Krofne ostavite još pola sata, a zatim ih pržite poklopljene na vrelom ulju. Posle nekoliko minuta ih okrenite i pržite otklopljene. Gotove krofne odložite na paprine ubruse da upiju višak masnoće, a kad se malo ohlade, pospite ih šecerom u prahu.