Koncert Maje Nikolić na Naxi plaži i Ušće Open Air-u

Serija vrhunskih koncerata na Ušće Open Air-u i Naxi plaži nastavlja se sve do kraja leta. U prilog tome ide i koncert Maje Nikolić koji je održan u petak, 17. avgusta. Maja nam je otkrila da je srećna što je nastupila na bini najlepše plaže u centru grada, posebno zbog toga što se tu mogu čuti živi nastupi kvalitetnih izvođača.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.08.2012. - 12:30:00


U opuštajućoj atmosferi, dok je bend radio tonsku probu, porazgovarali smo sa poznatom pevačicom. Tokom razgovora otkrila nam je svoju jedinu neostvarenu želju, da se u bližoj budućnosti pojavi njen princ i da dobije ćerku. A s obzirom da je ovih dana u njenu kolekciju nagrada pristiglo i priznanje za najbolju žensku interpretaciju na festivalu u Vrnjačkoj Banji, pitali smo Maju Nikolić koliko su nagrade bile značajne za njenu karijeru:

- Mada imam borbeni duh, nikada nisam učestvovala ni na jednoj manifestaciji da bih pobedila. Nagrade mi iskreno prijaju, ali one nisu merilo uspeha, jer se često kvalitetni pevači slabije kotiraju u odnosu na neke lošije izvođače. Čuvam sva priznanja, ona imaju svoje mesto na zidu u mom kupatilu.

Evo i sada potvrđujete mišljenje koje vlada o Vama da ste iskrena i otvorena osoba kada su najrazličitije teme u pitanju. A kako publika reaguje na to?

-  Ja sam ono što jesam i privatno i pred publikom. Svih ovih godina gradila sam imidž osobe koja srcem živi, radi i govori, nemam više lica. Tako sam vaspitana. Tata mi je bio vojno lice, deka sveštenik, a sve dolazi iz porodice.

Šta je presudno u tome da neki pevač nestane sa scene na par godina, a onda se vrati ponovo u sam vrh?

- Pozitivna energija i pozitivan stav u životu sa mnogo talenta i truda su presudni. Moraš i sa saradnicima imati dobar odnos. Meni je bitno da imam fantastičan bend sa kojim se odlično
slažem. Momci su mi kao braća, brinem o njima, vodim računa da li su zdravi, kako se osećaju.
Ja sam se iz Amerike, mada sam živela u jednom od najlepših gradova, u San Dijegu, vratila posle 8 godina. Volim svoju zemlju, tu sam rođena i tu se osećam slobodno. Opet kažem, bitno je biti pozitivan, nije sramota pasti, nego ne ustati.

Prvi utisak svih nas, koji još iz školskih dana pevušimo pesmu "Odlazi" je da se Vaše nove pesme nalaze više u liniji s onima na početku Vaše karijere, nego sa onima koje su im u poslednje vreme prethodile. Da li smo u pravu?

- Tako je! Ne znam koju bih pesmu pre izdvojila. Zaista imam divne autore i saradnike, a među njima je i moj kum Vladimir Grajić Graja. On svih ovih godina piše sve moje najbolje balade, a balade su i sada našle svoje mesto kod publike, naročito poslednja "Slamka za spas". Prezadovoljna sam!

Rekli ste da publika prepoznaje kvalitet, pa šta Vas to najviše raduje da čujete od fanova?

- Najviše se radujem kad pevaju moje pesme. Prošle nedelje sam pevala na jednom humanitarnom koncertu. Rado se bavim humanitarnim radom, pomažem pevanjem, kad već ne mogu na drugi način. Ali i ja sam tada ispunjena. Dovoljno je da kažem da je jedna petogodišnja Anđela pevala moje hitove i izmamila mi suze. Deca su najiskrenija publika.

To što ste pevačica je jednostavno Vaša profesija, ili je to pre način života? Da li ste uopšte mogli drugačije da živite?

- Ja mnogo volim muziku, ona je 24 sata oko mene gde god da sam. Da sam se nečim drugim bavila u životu, muzika bi mi bila omiljeni hobi. S obzirom da sam iz muzičke porodice, da su se pevanjem bavili i deka, i mama i tata, moj put je bio predodređen još pre mog rođenja. A tako sam i došla na MESAM - pravo iz škole. Na putu od Niša do Beograda u autobusu sam učila, jer je sutradan trebalo da odgovaram za ocenu. Potpuno anonimna pojavila sam se i dobila tri prve nagrade!

Polako se bliži početak večerašnjeg koncerta, pa nam za kraj razgovora kažite kako se osećate ovde na Naxi plaži i Ušće Open Airu?

- Meni je ovde prelepo iz više razloga. Divni ste domaćini, a ceo ovaj projekat je pozitivan i ima taj sanjalački i stvaralački duh, tako da sam ja, verujte, ovde svaki dan makar na kafi. Utorkom dolazim redovno zbog klovnova, a vikendom, ako ja ne radim negde, dolazim na sve koncerte svojih kolega ovde, jer idu uživo. I drago mi je što ima sve više pevača koji neguju živu muziku, baš ovu koja se nalazi na repertoaru Naxi radija.
Kontaktiraj nas