Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Minea - Rano

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Kolač od jagoda i čokolade

    Počela je sezona jagoda, pa zašto se ne biste počastili ovakvim desertom?




    10-04-2017 | 15:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-looby

    Sastojci:

    - 4 jaja
    - 4 kašike smeđeg šećera
    - 1 vanil šećer
    - 4 kašike brašna
    - 1 kašika gustina
    - 2 kašike kakaa
    - 100 ml ulja
    - prstohvat soli
    Fil s jagodama:
    - 300 ml slatke pavlake
    - 1 šlag
    - 300-350 g svežih jagoda
    - par kapi arome jagode
    - 150 ml slatke pavlake
    - 100 g tamne čokolade

    Priprema: Rernu zagrejati na 180C. Za biskvit izmiksati žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati i ulje, te na dva puta dodati prosejanu smesu od brašna, gustina i kakaoa. Belanca umutitin u čvrstu penu s malo soli i lagano špatulom dodati u nastalu gustu smesu od žumanaca i kakaoa. Pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti smesu. Peći 20-ak min, proveriti da li je biskvit pečen. Izvaditi iz pleha, odvojiti papir za pečenje i pustiti da se biskvit ohladi. U međuvremenu napraviti fil. Slatku pavlaku izmešati sa šlagom, doodati aromu i seckane jagode, još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u pleh. Slatku pavlaku staviti na laganoj temperaturi, pa dodavati komadiće čokolade, pričekati par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmešati da se rastopi do kraja. Preliti preko biskvita i ohladiti u frižideru pre serviranja.

  • Pročitajte i...
    Šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Kuglice Čokoladne kuglice sa borovnicama

    Sočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: