-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Laku Noc
- Kaliopi - Rodjeni
- K2 - Super zena
- Gibonni - Cemu Se Nadas Srce Moje
- Karolina Gočeva - Kad volis
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRecept za starinski slatki kupus
Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoAko želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par savetaMožda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.68 109.45 110.21
-
Kalcone
Ljubitelji italijanske kuhinje uživaju u ovom jelu. Uverite se i sami zbog čega.
09-03-2016 | 13:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/oysy
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- oko 250 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- kačkavalj
- šunka
- kečap ili pire od paradajzaPriprema: U dubok sud staviti brašno pa izmešati sa kvascem, soli i šećerom. Napraviti udubljenje u brašnu, pa u njega dodati ulje i mlaku vodu. Zamesiti meko i glatko testo koje se odvaja od ruku. Oblikovati loptu i ostaviti da naraste. Kad se udvostruči, premesiti testo i podijeliti na 6 loptica. Od svake loptice formirati krug, pa ih filovati.
Kore premazati kečapom ili gustim sosom od paradajza, posuti origanom, sitno iseckanom šunkom, izrendanim kačkavaljem ili nekim drugim sirom. Preklopiti krug da dobijete kalcone. Dobro pripisnuti krajeve viljuškom da ne izlazi fil.
Kalcone ređati na pleh pokriven papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 200 stepeni, dok dobiju zlatno-braon boju.
-
Pročitajte i...Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
Tortilja sa piletinom i rukolomNajjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: