-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Ne Zaklinjem Se Na Ljubav
- Azra - Marina
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- Bijelo dugme - Padaju zvijezde
- Oliver Dragojević - Vjeruj u ljubav
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPopularne kupus kifle
Kupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
ZdravljeŠest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteina
Proteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
Napitak koji podstiče izbacivanje vode i olakšava proces mršavljenjaNapici koji podržavaju mršavljenje i pomažu u izbacivanju viška vode često se baziraju na sastojcima koji su diuretički (podstiču izbacivanje tečnosti) i koji podržavaju metabolizam.
-
PutovanjaLetujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite
Najverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
Deset stvari koje će vam olakšati putovanje automobilomPutovanje automobilom može da bude uzbudljivo iskustvo, ali i izazovno, posebno ako niste dobro pripremljeni.
-
PreporučujemoJednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderobera
Sa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižiderDanas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 119.64 120.49 121.33 USD 108.91 109.68 110.45
-
Kako da dobijete i održite željenu kilažu
Postizanje željene težine često nije tako jednostavno, a i kada uspete u tome preostaje borba u tome kako da održite idealnu kilažu. Evo nekoliko saveta kako da dobijete i održite željenu kilažu.
03-06-2015 | 23:33 | Autor/Izvor:
Postizanje željene težine često nije tako jednostavno, a i kada uspete u tome preostaje borba u tome kako da održite idealnu kilažu. Evo nekoliko saveta kako da dobijete i održite željenu kilažu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.9.2014. - 15:08:00
(Foto:bigstock/auremar)Nije neophodno brojati kalorije, važno je znati da postoje. Zašto ne? Zato što je to gotovo nemoguće, kako je pokazalo i istraživanje u kojem je čak i grupa nutricionista gotovo za polovinu pogrešno procenila broj kalorija u jednom obroku! Umesto brojanja, neka vas vodi zdrav razum kad stavljate hranu na tanjir i određujete svoju porciju...
Da biste održali telesnu težinu, zaista morate biti kritični i ne pojesti sve što vam se stavi na tanjir. Uvek možete naručiti dodatnu porciju salate ako ste još uvek gladni. A ako ste u restoranu brze hrane, naručite dečju porciju koja je, usput rečeno, šezdesetih godina bila porcija za odrasle. Kod kuće ne držite zalihe hrane kao da će "sutra buknuti rat". Posebno su "opasna" porodična pakovanja, iz kojih ćete uvek pojesti više jer jednostavno ne primjećujete koliko hrane nedostaje u pakovanju. Dakle, manja pakovanja su zdraviji izbor. Ne možete da odolite da kupite povoljno? U tom slučaju, čim dođete kući, podelite velika pakovanja u više manjih, "razumnih" porcija.
Znate li razliku između obroka i porcije?
Porcija je definisana kao standardna jedinica mere, poput recimo 1/2 šolje kuvanog povrća. Obrok je jednostavno sve ono što je na tanjiru, a obično je to puno više od jedne porcije.
Na primer, preporučuje se da prosečna žena pojede dve porcije od po 90 g piletine dnevno, a svaka odgovara veličini jednog špila karata. Uobičajeni sendvič s piletinom u restoranu obično sadrži dodatnih 150 g. Razlog: restorani mame goste većim porcijama.
Trik je u tome da istrenirate svoju sposobnost posmatranja hrane te da naučite da uživate u ukusu a ne u količini. Pre negoli počnete uživati u šnicli, upitajte se: "Je li mi sve ovo potrebno?" Ako zaključite da je previše, jednostavno pojedite pola a ostatak ostavite (ili odnesite svom kućnom ljubimcu).
Dobra vest: vrlo je jednostavno pojesti dnevno preporučenu količinu voća i povrća. Devet porcija dnevno je količina koja približno odgovara količini od 5 šolja. Možda vam to zvuči kao pretežak zadatak, sve dok ne shvatite da salata koju vam posluže kao predjelo u restoranu već pokriva polovinu ukupne količine tih porcija. Šolja supe od povrća sadrži tri porcije, a šolja zrna grožđa jednu porciju. Jedna jabuka je još jedna porcija. Pola šolje soka od narandže još jedna. Nije li jednostavno? Treba samo pokušati!