-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Zmaj od Noćaja
- Severina - Virujen u te
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Oliver Dragojević - Priča se
- Merlin - Da šutiš
-
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.69 117.51 118.33 CHF 106.81 107.56 108.32 USD 105.23 105.97 106.71
-
Hrskava pita sa jabukama
Vruća hrskava pita sa jabukama oduševiće i one koji nisu ljubitelji slatkiša.
15-01-2016 | 15:11 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-margouillat photo
Sastojci:
- 200 g oštrog brašna
- 100 g margarina
- oko 70 ml ledne vode
- malo soli
- kalup za torte 26 cm
Za fil:
- 1,5 - 2 kg jabuka
- 1/2 šoljice smeđeg šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica cimetaPriprema: Testo umesiti i staviti u kalup koji ste pre toga malo namazali margarinom. Dok ljuštite jabuke, ostavite testo u frižideru. Jabuke izrežite, ne moraju biti sitne, samo da nisu rendane. Pomešajte ih sa šećerom, cimetom i brašnom i rasporedite ih po testu. Pitu ne prekrivajte testom nego pravite nešto poput hrskave korice. Šoljicu smeđeg šećera, šoljicu brašna
i pola šoljice margarina umesite i sa time prekrijte jabuke. Ostavite sve u frižideru na 15 minuta. U rerni zagrejanoj na 230 stepeni prvo se zapeče 15 minuta, a zatim se smanji na 190 stepeni i peče se još 35-40 minuta. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: