Frizure za svaki dan: Stilizovano i zdravo

Frizer Metju Kurts ubraja se među najangažovanije svetske frizere današnjice, a ovoga puta Metju je nesebično podelio savete koje frizure će biti aktuelne, kao i koja nega je kosi neophodna tokom hladnog vremena, kako bi zadržala prirodni sjaj.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.11.2012. - 10:40:00

Frizure za svaki dan: Stilizovano i zdravo

Tako on izdvaja vintidž talase, koji će "svakoj ženi pomoći da kanališe Gretu Garbo u sebi i iskorači u velikom stilu". Glamurozni i jednostavni, ovi talasi ili popularno "talasi iz šestice" biće pravo osveženje za večernje izlaske.

Frizure za svaki dan: Stilizovano i zdravo

Frizure za svaki dan: Stilizovano i zdravo

Za dnevne varijante najbolje će biti velike lokne, (prednost je ukoliko je kosa prirodno valovita) a želejni efekat možete postići navijanjem većih papilotni. Obratite pažnju da nakon što prosušite kosu i skinete papilonte blago nanesete lak za veći volumen. Ukoliko želite postignete izgled 60-ih, potiljačni deo natapirajte i nanesite lak, a potom zagladite kosu i ukosnicom fiksirajte.

Frizure za svaki dan: Stilizovano i zdravo

Kako da negujete kosu tokom hladnijih dana?

Poput kože, i kosi je potrebna posebna nega prilikom jeseni i zime. Izloženost spoljnim faktorima, dodatno oštećuju kosu, a ukoliko se tome doda i konstantno tretiranje u vidu farbanja, korišćenja fena ili figara na dobrom ste putu da u poptpunosti uništite njen priodni sjaj i glatkoću.
Kako biste to sprečili, pridržavajte se ovih par pravila:
 - Koristite pakovanje jednom nedeljno. (Odaberite za svoj tip kože, pretežno sa hranljivim sastojcima. Najbolje su one bogate mlekom)
 - Pre feniranja nanesite sprej za zaštitu krajeva, a nakon feniranja slilikonske kapi
 - Kosu nemojte prati više od 2 puta tokom nedelje

Metju Kurts je do sada sarađivao sa mnogim svetskim kućama: "Dolce & Gabbana", "Ralph Lauren and Marc Jacobs", kao i Nedeljama mode širom sveta.

Kontaktiraj nas