Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Gibonni - Onako, Od Oka

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Onako, Od Oka
    2. Divlje jagode - Marija
    3. Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
    4. Eva Braun - Sasvim obican dan
    5. Oliver Dragojević - Sto To Bijese Ljubav
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 20. jun - 1 - Dodir noći
    2. 20. jun - 2 - Dodir noći
    3. 20. jun - 3 - Dodir noći
    4. Jana Milić - Sreda - Mojih 50
    5. 19. jun - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Padobranci Padobranci

    Napravite ukusne kolačice koje možete servirati kao desert u koje god doba dana poželite.

    Rižoto sa dagnjama Rižoto sa dagnjama

    Napravite ukusan rižoto i uživajte u mediteranskoj kuhinji.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.32 118.15 118.97
    CHF 101.67 102.39 103.11
    USD 101.50 102.21 102.93
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Zdrav doručak Zdrav doručak

    Ukoliko želite da povedete računa o ishrani i jutro započnete uz potrebnu dozu vitamina, napravite ovaj ukusan doručak. Posudu možete unapred pripremiti i poneti na posao.

    Čoko-rum kuglice Čoko-rum kuglice

    Kombinacija ruma i čokolade namenjena je pravim sladokuscima.

    Brownies sa sladoledom Brownies sa sladoledom

    Ovom slatkišu neće moći da odole ni ljubitelji slaniša. Čokoladni užitak za celu porodicu.

    Sladoled od čokolade Sladoled od čokolade i keksa

    Slatki zalogaj koji će vas osvežiti tokom toplih dana.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: