Slušate: Popodne sa Ivanom Drobnjaković

Pesma: Zana - Vojna pošta

Popodne sa Ivanom Drobnjaković
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zana - Vojna pošta
    2. Sergej Ćetković - Zbog nas
    3. Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
    4. Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
    5. Djordje Balašević - Osmeh se vratio u grad
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 25. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 25. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 25. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Ljuba Ninković - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 22. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kuglice od bademom Kuglice od bademom

    Ove kuglice se brzo pripremaju a uživaćete u njihovom ukusu.

    Piletina u kari sosu Piletina u kari sosu

    Napravite ukusan obrok od piletine.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 118.56 119.40 120.23
    CHF 103.49 104.22 104.95
    USD 100.07 100.77 101.48
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Čokoladni keksići Čokoladni keksići

    Napravite ukusne keksiće koje možete jesti uz čaj ili kafu.

    Letnja salata sa dresingom od meda Letnja salata sa dresingom od meda

    Ovu salatu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Budući da je voćna i da sadrži medeni preliv, može biti idealna zamena za slatkiše.

    Šejk od čokolade i mente Šejk od čokolade i mente

    Spoj koji će vas osvojiti na prvi gutljaj.

    Sufle sa bademima i breskvama Sufle sa bademima i breskvama

    Pun pogodak za uvod u vikend.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: