Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver i Gibonni - Sreca

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver i Gibonni - Sreca
    2. Djordje Balašević - Pa dobro gde si ti
    3. Severina - Dobrodosao u klub
    4. Cacadou Look - Tako Lako
    5. Saša Kovačević - Jedina Si Vredela
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Slaven Došlo - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 17. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 17. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 17. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Miša Aleksić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Fileti oslića sa povrćem Fileti oslića sa povrćem

    Riba je zdrav izvor proteina, pa se njena konzumacija preporučuje barem dva puta nedeljno, a u kombinaciji sa Frikom-ovom Mediteranskom mešavinom koja predstavlja spoj rezane paprike, kukuruza šećerca, zelene boranije, šampinjona, luka i zelenih maslina imaćete nepogrešivo zdrav obrok.

    Kuglice od suvih smokava, kokosa i keksa Kuglice od suvih smokava, kokosa i keksa

    Ova poslastica lako se priprema i pravi je slatki zalogaj uz čaj ili kafu! Za poseban predah tokom radnog dana.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.68 118.51 119.34
    CHF 101.36 102.07 102.79
    USD 100.29 100.99 101.70
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Kuglice od suvih smokava, kokosa i keksa Kuglice od suvih smokava, kokosa i keksa

    Ova poslastica lako se priprema i pravi je slatki zalogaj uz čaj ili kafu! Za poseban predah tokom radnog dana.

    Mus od bundeve Mus od bundeve

    Ovoj jesenjoj poslastici niko neće odoleti!

    Neodoljiv Oreo šejk Neodoljiv Oreo šejk

    Napravite ukusan šejk od čokolade obogaćen Oreo keksićima koji će obožavati cela porodica.

    Kolač od banana i sira

    Napravite kolač koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: