Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Galija - Digni ruku

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Galija - Digni ruku
    2. Kaliopi - Rodjendan
    3. Azra - Mokre ulice
    4. Karolina Gočeva - Srescemo se opet
    5. Dado Topić - Floyd
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Elena Risteska - Sreda - Mojih 50
    2. 23. maj - 1 - Dodir noći
    3. 23. maj - 2 - Dodir noći
    4. 23. maj - 3 - Dodir noći
    5. Elena Risteska - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Salata sa mesom Salata sa mesom

    Napravite ukusnu obrok salatu.

    Makaronsi u domaćoj radinosti Makaronsi u domaćoj radinosti

    Napravite ukusan desert.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 121.94 122.80 123.66
    CHF 111.57 112.36 113.15
    USD 108.48 109.24 110.01
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Pita s jabukama i sladoledom Pita s jabukama i sladoledom

    Ukusan desert za prave sladokusce.

    Krem brule Krem brule

    Napravite neodoljiv kremasti desert.

    Čizkejk od čokolade Čizkejk od čokolade

    Desert koji ćete obožavati.

    Čokoladni išleri Čokoladni išleri

    Napravite neodoljive čokoladne išlere.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: