Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Bojan Marović - Vise te nema

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bojan Marović - Vise te nema
    2. Zana - Rukuju se rukuju
    3. Tony Cetinski - Usne Ledene
    4. Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
    5. Jarboli - Djavoli
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Tomašević - Petak - Mojih 50
    2. 22. februar - 1 - Dodir noći
    3. 22. februar - 2 - Dodir noći
    4. 22. februar - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Tomašević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kuglice sa lešnikom i keksom Kuglice sa lešnikom i keksom

    Ovaj kolač ćete vrlo lako napraviti, nije ga potrebno peći, a uživaćete u njegovom ukusu.

    Pohovane lignje sa pivom Pohovane lignje sa pivom

    Napravite ručak koji će vas ukusom vratiti na odmor i letovanje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.19 118.01 118.84
    CHF 101.85 102.57 103.28
    USD 95.20 95.88 96.55
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Čokoladni mafini Čokoladni mafini

    Napravite ukusne mafine, koje možete jesti kao desert ili užinu.

    Slatka srca Slatka srca

    Napravite čokoladne praline, koje će otopiti i najhladnija srca.

    Bounty kuglice Bounty kuglice

    Osvojiće vas na prvi zalogaj.

    Bajadera Bajadera

    Ko može odoleti ovoj poslastici?

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: