Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Nevena Božović - Siesta

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Nevena Božović - Siesta
    2. Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
    3. Djavoli - Ostani uz mene
    4. Djavoli - Stojim na kantunu
    5. Hari Mata Hari - Sjeti se ljeta
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tamara Aleksić - Petak - Mojih 50
    2. 20. jul - 1 - Dodir noći
    3. 20. jul - 2 - Dodir noći
    4. 20. jul - 3 - Dodir noći
    5. Tamara Aleksić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kikiriki hleb Kikiriki hleb

    Napravite ukusan hleb od kikirikija.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 119.77 120.61 121.46
    CHF 108.24 109.00 109.77
    USD 102.98 103.71 104.43
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Sladoled od jagoda na štapiću Sladoled od jagoda na štapiću

    Napravite letnje osveženje. Domaći sladoled za celu porodicu.

    Smoothie od malina, jagoda i banane Smoothie od malina, jagoda i banane

    Odličan napitak koji možete piti hladan ili na sobnoj temperaturi.

    Hladni punč od pomorandže Hladni punč od pomorandže

    Ukoliko očekujete goste, ili jednostavno želite da se osvežite nakon radnog dana, rashladite se uz osvežavajući punč.

    Ratluk sa bademima Ratluk sa bademima

    Ratluk obogaćen bademima namenjen je pravim sadokuscima.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: