Slušate: Dodir noći

Pesma: Saša Kovačević - Jedina Si Vredela

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Saša Kovačević - Jedina Si Vredela
    2. Indexi - Sanjam
    3. Bojan Marović - Tebi je lako
    4. Bajaga - Zažmuri
    5. Oliver Mandić - Dodje mi da vrisnem tvoje ime
  • Beograd Uzivo
  • Lukoil
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bajaga - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 20. april - 1 - Dodir noći
    3. 20. april - 2 - Dodir noći
    4. 20. april - 3 - Dodir noći
    5. Ivan Bosiljčić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks torta Keks torta

    Ukusna torta koja se lako priprema.

    Lovačke šnicle sa pečurkama Lovačke šnicle sa pečurkama

    Obrok koji će ljubitelji mesa obožavati. Softano i ukusno.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.31 118.14 118.96
    CHF 97.94 98.63 99.32
    USD 95.58 96.26 96.93
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Fokača od grožđa

    Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.




    19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije

    Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg grožđa
    - 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
    - maslinovo ulje
    - 400 g brašna
    - 25 g svežeg kvasca
    - prstohvat soli
    - oko 300 ml mlake vode


    Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
    Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte!

     

  • Pročitajte i...
    Keks torta

    Ukusna torta koja se lako priprema.

    Kuglof sa kandiranim voćem Kuglof sa kandiranim voćem

    Desert za uz kafu ili čaj.

    Kokos štanglice Kokos štanglice

    Kokos štanglice idalan su slatkiš za popodnevni predah.

    Tulumbe sa mlekom Domaće tulumbe

    Napravite idealan slatki zalogaj za vikend pred nama.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: