-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Kum
- Neverne Bebe - Tužna pesma
- Nina Badrić - Ako odeš ti
- Sergej Ćetković - Ljubav
- Djavoli - Stojim na kantunu
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnije lovačke šnicle
Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Zdrava salata sa sirom i jagodamaOva salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Sezona jagoda: Evo koliko su zapravo zdraveJagode su mnogima omiljeno voće, ali je bitno da znate da su ujedno i jedna od najzdravijih namirnica.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoPravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta
Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
Rešite se korova na prirodan načinProleće je tu, a mnogi su već zauzeti radovima u vrtu. Jedna od najbitnijih stvari koju bi trebalo da uradimo na početku sezone svakako je uništavanje korova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 119.67 120.52 121.36 USD 109.19 109.96 110.73
-
Domaće kifle
Zaobiđite pekaru i napravite domaće kilfice, koje možete jesti umesto hleba.
03-06-2015 | 17:53 | Autor/Izvor:
Zaobiđite pekaru i napravite domaće kilfice, koje možete jesti umesto hleba.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 30.3.2015. - 13:20:00
(Foto: Bigstockphoto/Olga Krig)
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 1 paketic kvasca
- 2 kašičice soli
- 1/2 l mleka
- 200 g masti ili margarina
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
- 2 dl kiselog mleka
- 3 kašike šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam ili kim
Pripreme: Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka, dodati po kašičicu šecera i brašna i ostaviti da ispuni šolju. Od brašna, pripremljenog kvasca i svih navedenih sastojaka zamesiti srednje meko testo, ako je potrebno dodati jos malo brašna. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Testo podeliti na 36 loptica, pa svaku razviti u obliku elipse i zaviti kiflicu. Dok se zavija kiflica, testo prema spoljnim krajevima blago razvuci prstima. Ređati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom ili kimom po želji. Neka odstoje još 10-15 minuta, dok se rerna ne zagreje. Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.