-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Voli Me
- Parni Valjak - Ljubavna
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
- Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoŠarena pita od povrća i jaja
Donosimo vam recept za jelo sa jajima koje se izuzetno brzo priprema i istovremeno je jako zdravo.
-
ZdravljeSaveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizora
Stručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
Poboljšajte funkciju štitne žlezde dodavanjem 5 esencijalnih nutrijenata vašoj ishraniPrema rečima nutricionistkinje Lovneet Batre, „Uravnotežena ishrana je važna za održavanje zdravih funkcija štitne žlezde“.
-
PutovanjaKoje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mesto
Nedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
Lista "najspokojnijih destinacija" koje možete da posetiteBritanska osiguravajuća kuća MoneySuperMarket formirala je listu najmirnijih gradova na svetu tako što je kreirala "indeks mira" za otkrivanje destinacija sa najviše i najmanje opuštajućih mesta.
-
PreporučujemoBlistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trika
Održavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
Pirinač u kupatilu: Neobičan trik za višestruku koristVećina ljudi drži pirinač u kuhinji, ali da li ste znali da ga držanje u kupatilu može biti iznenađujuće korisno?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Desert od višnje
Ukusan desert na isti način možete pripremiti od raznog voća. Uživajte u hladno - toploj kombinaciji.
06-06-2015 | 16:36 | Autor/Izvor:
Ukusan desert na isti način možete pripremiti od raznog voća. Uživajte u hladno - toploj kombinaciji.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:19.5.2015. - 15:30:00
(Foto:oysy,Bigstockphoto)Sastojci:
KORE
- 12 tankih listova kora za pitu
- 4 kašike kristal šećera
FIL
- 600 – 700 g višanja očišćenih od koštica
- 2 kesice vanilin šećera
- 16 kašika kristal šećera
OSTALO:
- ulje za podmazivanje pleha i premazivanje pite
- šećer u prahu za posipanje
- kugla sladoleda
Priprema: Uzmite 3 kore i svaku pospite sa 1/3 kašike šećera pa ih složite jednu na drugu. Na treću koru rasporedite 1/4 količine višanja tako da prekriju 2/3 kore. U činijici pomešajte 4 kašike kristal šećera i 1/2 kesice vanilin šećera pa time pospite višnje. Smotajte kao rolat, pa prebacite u pleh podmazan uljem. Postupak ponovite za preostale sastojke. Treba da bude 4 rolata u plehu. Pre nego što je ubacite u rernu, gornju površinu pite premažite uljem. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C 35-40 minuta ili dok pita nije gotova. Kora treba da joj lepo porumeni. Nakon što je pita pečena, izvadite je iz rerne, pokrijte je vlažnom krpom i ostavite tako nekih 15 minuta. Ukoliko volite ekstremno hrskavu koricu, pitu nemojte pokrivati. Pitu poslužite posutu šećerom u prahu.