Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Crvena jabuka - Ti znaš

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Ti znaš
    2. Marija Šerifović - Pametna I Luda
    3. Oliver Dragojević - Lijepa Bez Duse
    4. Prljavo Kazalište - Mi plešemo
    5. Jelena Tomašević - Suncokret
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Petak - Mojih 50
    2. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 17. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 17. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

  • Parni valjak koncert
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.79 117.61 118.44
    CHF 106.32 107.07 107.82
    USD 104.99 105.73 106.47
  • Povezani članci
  • Ćufte u sosu

    Ukoliko ne znate šta biste spremali danas za ručak, evo predloga.




    01-08-2017 | 13:36 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-minadezhda

     

    Sastojci:

    - 400 g mlevenog mesa
    - kriška starog hleba (srednje debljine)
    - so, biber
    - 2-3 čena belog luka
    - kašičica aleve paprike
    - 1/2 veze seckanog peršuna
    - jaje
    - malo ulja (za prženje ćufti)
    Sos:
    - 2 kašike ulja
    - kašika brašna
    - 1/2 l kuvanog paradajza
    - 2,5 dl vode
    - kašičica soli
    - šećer

    Priprema: Natopite parče hleba (samo sredinu) u vodu, odmah izvadite i rukom ocedite. U posudu stavite mleveno meso i sjedinite s oceđenim hlebom. Očistite 2-3 čena belog luka, sitno iseckajte i pomešajte s mesom i hlebom, pa dodajte ostale začine (so, biber, alevu papriku, peršun). Na kraju stavite jaje i izmešajte da se masa poveže. Vlažnim rukama pravite ćuftice i pržite ih na kašiki ulja. Okrećite ih sa svih strana i pecite 5-10 minuta. Kad dobiju koricu, spremne su za kuvanje. Dok se ćuftice prže, napravite hladnu zapršku od ulja, brašna, paradajza i vode. Količina zavisi od toga koliko gust sos želite, pa mere iz recepta možete i da promenite. Stavite da se kuva, sve vreme mešajte, i kad provri, ubacite pripremljene ćufte, posolite i stavite šećer (najmanje na vrh noža a najviše kašičicu). Na laganoj vatri sve kuvajte oko sat i po vremena.

  • Pročitajte i...
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

    Ćufte u paradajz sosu Ćufte u paradajz sosu

    Ukusne ćufte u paradajz sosu

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: