Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Željko Samardžić - U ime ljubavi

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Samardžić - U ime ljubavi
    2. EKV - Par godina za nas
    3. Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
    4. Bijelo dugme - Ako ima Boga
    5. Trio passage - Posle devet godina
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 26. maj - 1 - Dodir noći
    2. 26. maj - 2 - Dodir noći
    3. 26. maj - 3 - Dodir noći
    4. Sergej Ćetković - Utorak - Mojih 50
    5. 25. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.78 117.60 118.42
    CHF 110.14 110.92 111.70
    USD 106.56 107.31 108.06
  • Povezani članci
  • Ćufte u sosu

    Ukoliko ne znate šta biste spremali danas za ručak, evo predloga.




    01-08-2017 | 13:36 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-minadezhda

     

    Sastojci:

    - 400 g mlevenog mesa
    - kriška starog hleba (srednje debljine)
    - so, biber
    - 2-3 čena belog luka
    - kašičica aleve paprike
    - 1/2 veze seckanog peršuna
    - jaje
    - malo ulja (za prženje ćufti)
    Sos:
    - 2 kašike ulja
    - kašika brašna
    - 1/2 l kuvanog paradajza
    - 2,5 dl vode
    - kašičica soli
    - šećer

    Priprema: Natopite parče hleba (samo sredinu) u vodu, odmah izvadite i rukom ocedite. U posudu stavite mleveno meso i sjedinite s oceđenim hlebom. Očistite 2-3 čena belog luka, sitno iseckajte i pomešajte s mesom i hlebom, pa dodajte ostale začine (so, biber, alevu papriku, peršun). Na kraju stavite jaje i izmešajte da se masa poveže. Vlažnim rukama pravite ćuftice i pržite ih na kašiki ulja. Okrećite ih sa svih strana i pecite 5-10 minuta. Kad dobiju koricu, spremne su za kuvanje. Dok se ćuftice prže, napravite hladnu zapršku od ulja, brašna, paradajza i vode. Količina zavisi od toga koliko gust sos želite, pa mere iz recepta možete i da promenite. Stavite da se kuva, sve vreme mešajte, i kad provri, ubacite pripremljene ćufte, posolite i stavite šećer (najmanje na vrh noža a najviše kašičicu). Na laganoj vatri sve kuvajte oko sat i po vremena.

  • Pročitajte i...
    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

    Zapečeni krompir sa slaninom Zapečeni krompir sa slaninom

    Ukusan način da pripremite krompir.

    Grašak sa batacima Grašak sa batacima

    Napravite ukusan grašak obogaćen piletinom.

    Domaće mini Karađorđeve šnicle Domaće mini Karađorđeve šnicle

    Karađorđeva šnicla je jedan od domaćih specijaliteta koji ne ostavlja ravnodušnim prave gurmane. Napravite njihovu mini verziju u domaćoj radinosti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: