Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Josipa Lisac i Dino Dvornik - Rusila sam mostove od sna

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Josipa Lisac i Dino Dvornik - Rusila sam mostove od sna
    2. Tifa i Makadam - Evo ima godina
    3. Dado Topić - Floyd
    4. Magnifico - Samo Malo
    5. Goran Karan - Ja sam samo vagabundo
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žera - Petak - Mojih 50
    2. 15. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 15. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 15. avgust - 3 - Mojih 50
    5. Žera - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.95 117.77 118.60
    CHF 107.60 108.36 109.11
    USD 105.43 106.18 106.92
  • Povezani članci
  • Ćufte u sosu

    Ukoliko ne znate šta biste spremali danas za ručak, evo predloga.




    01-08-2017 | 13:36 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-minadezhda

     

    Sastojci:

    - 400 g mlevenog mesa
    - kriška starog hleba (srednje debljine)
    - so, biber
    - 2-3 čena belog luka
    - kašičica aleve paprike
    - 1/2 veze seckanog peršuna
    - jaje
    - malo ulja (za prženje ćufti)
    Sos:
    - 2 kašike ulja
    - kašika brašna
    - 1/2 l kuvanog paradajza
    - 2,5 dl vode
    - kašičica soli
    - šećer

    Priprema: Natopite parče hleba (samo sredinu) u vodu, odmah izvadite i rukom ocedite. U posudu stavite mleveno meso i sjedinite s oceđenim hlebom. Očistite 2-3 čena belog luka, sitno iseckajte i pomešajte s mesom i hlebom, pa dodajte ostale začine (so, biber, alevu papriku, peršun). Na kraju stavite jaje i izmešajte da se masa poveže. Vlažnim rukama pravite ćuftice i pržite ih na kašiki ulja. Okrećite ih sa svih strana i pecite 5-10 minuta. Kad dobiju koricu, spremne su za kuvanje. Dok se ćuftice prže, napravite hladnu zapršku od ulja, brašna, paradajza i vode. Količina zavisi od toga koliko gust sos želite, pa mere iz recepta možete i da promenite. Stavite da se kuva, sve vreme mešajte, i kad provri, ubacite pripremljene ćufte, posolite i stavite šećer (najmanje na vrh noža a najviše kašičicu). Na laganoj vatri sve kuvajte oko sat i po vremena.

  • Pročitajte i...
    Pohovani karfiol Pohovani karfiol

    Pohovano povrće je uvek odličan izbor kada vam ponestane ideja za ručak. Uz sos po želji dobićete jako ukusan zalogaj.

    Zapečeni krompir sa ruzmarinom Zapečeni krompir sa ruzmarinom

    Krompir napravljen na ovaj način može se služiti u salatu od sezonskog povrća.

    Piletina u belom sosu Piletina u belom sosu

    Ručak koji se lako i brzo priprema, a kome će, uz salatu po želji uživati cela porodica.

    Rižoto sa povrćem Rižoto sa povrćem

    Lagani obrok koji se brzo priprema i hranljiv je.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: