-
Poslednjih 5 pesama
- Magnifico - Samo Malo
- Idoli - Dok dobuje kisa
- Dejan Cukić - Nebo jedino zna
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- Viktorija - Arija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTortilja sa piletinom i rukolom
Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
ZdravljeSezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
Saveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizoraStručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
-
PutovanjaPosetite Prag ovog proleća
Glavni grad Češke, s ponosom nosi tutulu jednog od najlepših gradova Evrope, a za to je sigurno zaslužna predivna arhitektura i bajkovita atmosfera koja dolazi do izražaja sa prvim prolećnim danima.
Koje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mestoNedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
-
PreporučujemoDa li redovno čistite otirač na ulazu? Evo zašto je to važno
Postoje objektivni razlozi koji ukazuju na važnost čišćenja otirača, uprkos činjenici da mnogi od nas često zaborave da to i urade.
Blistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trikaOdržavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Ćufte u belom sosu
Uživajte u ćuftama u bešamel sosu.
05-06-2015 | 19:07 | Autor/Izvor:
Uživajte u ćuftama u bešamel sosu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.10.2014. - 10:00:00
(Foto: bigstockphoto/Bigaurinko)
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
400 gr krompira
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
suvi začin,
malo bibera
peršunov list
Za sos:
2 pune kašike brašna
500 ml mleka
so
200 ml pavlake za kuvanje – neutralna pavlaka ( vrhnje za kuvanje, neutralno vrhnje )
Priprema: Na sitno rende izrendati krompir, crni i beli luk. Dodati meso, suvi začin, peršunov list, malo bibera ( po ukusu ) i sve rukom izmesiti. Ostaviti dok odstoji dok se ulje zagreje u tiganju. Rukom oblikovati veće cufte i peći ih sa obe strane samo malo da porumene, da ne budu pečene skroz. Poslagati ćufte u vatrostalnu tepsiju. Na ulju koje je preostalo upržiti brašno pa naliti mleko i mešati da se malo zgusne. Dodati i malo soli.Sos treba da je kao smesa za palačinke. Ako je pregusto dodajte mleka, a ako vam se čini da je preretko, a ne bi trebalo, zagrejte tako, u rerni će višak vode da ispari. Preko poslaganih ćufti prelijte bešamel sos. Pavlaku za kuvanje prelijte preko sosa i pospite po želji prešunovim listom. Pecite na 200 stepeni 30 – 40 minuta.