-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Nije za nju
- Djordje Balašević - Andjela (Moja je draga vestica)
- Dino Merlin - Krive Karte
- Srdjan Jul - Koketa
- Ana Stanić - Grad
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Baklava sa višnjama
03-06-2015 | 12:28 | Autor/Izvor:
Isprobajte baklavu obogaćenu aromom višnje.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 3.3.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/Melica73)
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 100g mlevenog keksa
- 500g višanja
- 200g margarina
Šećerni preliv:
- 500g šećera
- 400ml vode
- 2 vaniin šećera
Za premazivanje:
- 100 g čokolade
- 50g margarina
Priprema: Prvo skuvati šećerni preliv za baklavu (šerbet) (kuvati 10 min.) i dok filujemo kore preliv ohladiti. Sastaviti višnje sa mlevenim keksom. Na radnom stolu staviti dve kore, a na samoj ivici kore staviti 2-3 kašike višanja i keksa, uviti u rolnu. Tako uraditi sa svim korama.
Poređati uvijene kore u pleh pa ih iseći na željene parčiće. Preliti zatim baklavu istopljenim margarinom (200g). Peći na 180 C oko 30 minuta. Prelijemo vrelu baklavu hladnim šerbetom. Istopiti 100g čokolade sa 50g margarina i premazati svaku baklavicu.