Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda
  2. Nina Badrić - Rekao Si
  3. Vlado Georgiev - Reci mi da znam
  4. Željko Vasić - Nisam od juče
  5. Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 5. decembar - 1 - Dodir noći
  2. 5. decembar - 2 - Dodir noći
  3. 5. decembar - 3 - Dodir noći
  4. Ivana Dudić - Četvrtak - Mojih 50
  5. 4. decembar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Pizza rolat Pizza rolat

  Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

  Nugat mafini Nugat mafini

  Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

 • Delta city
 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.69 117.51 118.33
  CHF 106.31 107.06 107.81
  USD 105.06 105.80 106.54
 • Povezani članci
 • 23. FKM: Savremeno kroz vreme

  23. Festival koreografskih minijatura (FКM) održaće se od 7-25. oktobra u Narodnom pozorištu u Beogradu i Domu kulture Studentski grad. Ovogodišnji slogan festivala je Savremeno kroz vreme.
  30-09-2019 | 13:40 | Autor/Izvor: Naxi media- UBUS- FKM PR

  Foto: Bigstock- Alexander Yakovlev

   

  Ovim sloganom festival povlači paralelu od začetnice savremene igre kod nas, Mage Magazinović, do aktuelne umetničke igre. Takođe, otvara pitanja – šta je nekada bilo savremeno, a šta je danas; kao i - šta smatramo inovacijama u umetnosti u današnjem trenutku? Istovremeno poziv je da negujemo i ne zaboravljamo sopstvenu istoriju i njene delatnike.

  Glavni program festivala - međunarodno takmičenje koreografa, će se održati 15. i 16. oktobra, na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, gde će se domaći i strani koreografi nadmetati sa svojim kratkim koreografijama za festivalske nagrade.

  Misija Festivala koreografskih minijatura je promovisanje koreografskog stvaralaštva u oblasti savremene umetničke igre. Stoga su na takmičenje pozvani stvaraoci svih stilova, dok će članovi žirija odabrati one koji će se pored tri novčane nagrade, takmičiti i za plaketu Aleksandar Izrailovski koja se dodeljuje za inventivnost, zatim za nagradu žirija kritike, a tu je i nagrada publike za one takmičare koji poberu najveće simpatije i dobiju najveći aplauz.
  Udruženje baletskih umetnika Srbije (UBUS) kao organizator Festivala i borac za bolji status umetničke igre kod nas, posebnu pažnju poklanja domaćim stvaraocima kroz podršku za dalji rad i promociju. Shodno tome, UBUS dodeljuje jedinstvenu nagradu Ohrabrenje koreografu iz Srbije. Nagrađeni dobija sredstva za realizaciju celovečernje predstave koja premijerno biva izvedena u okviru revijalnog programa narednog FКM-a, a nakon toga i na drugim festivalima i plesnim scenama u gradovima po Srbiji. Tako se kao poseban cilj festivala izdvaja decentralizacija kulture kroz projekat FКM na scenama Srbije.

  Publika će ove godine u okviru revijalnog programa imati priliku da na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, 7.oktobra, pogleda balet pod nazivom "Jedan", koreografa Sanje Ninković, prošlogodišnje dobitnice Ohrabrenja, čime će festival zvanično biti i otvoren.

  Takođe, u okviru revijalnog programa, biće izvedena i plesna predstava "Prostor za revoluciju", dobitnice nagrade Dimitrije Parlić 2018. za koreografiju, Isidore Stanišić. Predstava će u cilju razvoja publike i popularizacije umetničke igre biti izvedena na sceni Doma kulture Studentski grad, 25.oktobra.

  FКM već šestu godinu zaredom realizuje prateći program - seminar Кritičke prakse u oblasti umetničke igre, u cilju preporoda plesne i baletske kritike kroz niz predavanja, razgovora i radionica sa stručnjacima iz ove oblasti. Najavljujemo i promociju izdanja UBUS-a Maga Magazinović-filozofija igre i/ili više od igre, projekat kojim smo u saradnji sa autorom dr Verom Obradović objedinili naučne tekstove stručnjaka koji su se bavili likom i delom Mage Magazinović, i pripremili za širu upotrebu i budućim generacijama.

 • Pročitajte i...
  23. Međunarodno takmičenje koreografa 23. Međunarodno takmičenje koreografa

  Međunarodno takmičenje koreografa će se održati 15. i 16. oktobra, na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru glavnog programa 23. Festivala koreografskih minijatura (FКM).

  Oktobar u znaku moderne igre: 22. Festival koreografskih minijatura Oktobar u znaku moderne igre: 22. Festival koreografskih minijatura

  Međunarodno takmičenje koreografa će se održati u Narodnom pozorištu u Beogradu u okviru glavnog programa 22. Festivala koreografskih minijatura (FKM). Poziva se publika da 12. i 13. oktobra podrži domaće i strane koreografe koji će se sa svojim kratkim koreografijama nadmetati za festivalske nagrade. Pored glavnog programa, festival i sadrži prateći program, koji obihvata i seminar kritičke prakse u oblasti moderne igre.

  ples-naxi Završen 21. Festival koreografskih minijatura

  Poslednjom radionicom u okviru edukativnog seminara namenjenim budućim kritičarima umetničke igre, završen je Festival koreografskih minijatura (FKM). Pored seminara, održalo se međunarodno takmičenje koreografa, obeležen je jubilej u čast Smiljani Mandukić i predstavili su se nagrađivani domaći koreografi tokom revijalnih festivalskih večeri. Pod sloganom U korak s vremenom, FKM se održao 21. put u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije (UBUS) i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS i Grada Beograda.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: